Shutterstock 403419514

3 voordelen van ananassap

Mmm, zeg je zomer, dan zeg je fruit! Al is deze gele vrucht in ieder seizoen welkom op tafel: in vaste of vloeibare vorm. Wij zoomen vandaag in op de gezondheidsvoordelen van ananassap.

Lekker op een warme dag, gezellig om te serveren als je bezoek hebt en niet in de laatste plaats een mooi kiekje voor op je socials: ananassap. Je hebt links en rechts misschien al eens gehoord dat het gezond is, wij leggen je nu uit waarom.

Lees ook: ‘In welke landen kun je kraanwater drinken?’

bromelaïne

Het is nogal een mondvol, maar dan heb je ook wat. Deze stof helpt je spijsvertering én breekt vettige maaltijden beter voor je af. Bromelaïne is er dus eentje om in de gaten te houden. En wat een bonus dat het ook nog eens lekker smaakt.

de rem erop

Ontstekingsremmend dan, want dat is het ook nog, ananas en ananassap! Voel je je wat snotterig of begint de griep zich aan te dienen? Een schijf ananas of glas ananassap kan wonderen doen. Niet louter omdat ananas rijk is aan vitamine c, maar ook omdat het dus ontstekingsremmende talenten heeft.

zuiverend

Nog niet overtuigd? Het drinken van ananassap helpt ook nog eens je bloed zuiveren, je cellen vernieuwen en je organen die afval afscheiden te ondersteunen. Zo zijn je nieren en je lever blij als je wat van het gele goedje tot je neemt, dan werken ze namelijk efficiënter.

PS vind je ananassap wat te heftig van smaak, dan kun je ook ananaswater maken: gebruik een halve ananas en snijd deze (met de schil, voorzichtig snijden!) in stukjes, mik de stukjes in een pan met water en breng dit op laag vuur aan de kook, gedurende en minuut of 5, vervolgens laat je alles in de pan afkoelen tot het drinkbaar is, daarna zeef je het water en schenk je een glas voor jezelf in – je kunt met de hoeveelheid in de pan gemakkelijk een hele dag ananaswater drinken, santé!

Gerelateerde artikelen