Placeholder

Wat je nog niet wist over thee

Wij kunnen een goede kop thee zeker waarderen. Het is lekker, gezond en je kunt er je handen aan opwarmen. We hebben 5 feiten over thee verzameld.

1. Darjeeling thee uit India is de meest exclusieve thee
Echte theeliefhebbers kijken ieder voorjaar reikhalzend uit naar de komst van de eerste pluk van de Darjeeling thee uit India. Deze ‘Royal First Flush’ is de meest exclusieve thee. Een ons losse blaadjes kost rond dertien euro.

2. In Japan is het drinken van thee tot kunst verheven
De Japanse theeceremonie is een meditatieve oefening in aandacht en concentratie. Informatie over workshops vind je op www.japansewinkeltje.nl.

3. Thee drinken is gezond
Een kop thee werkt ontspannend, onthaastend en geeft energie. Dietiste Lenny Versteegden: 'Thee bevat geen calorieën en lijkt een positief effect te hebben op de preventie van hart- en vaatziekten.'

4. Thee drinken is meer een vrouwending
Uit onderzoek van Pickwick blijkt dat vrouwen vaker groene of vruchtenthee drinken. Mannen geven de voorkeur aan zwarte thee. Vrouwen drinken trouwens meer thee dan mannen.

5. Veel theesoorten kun je het best niet met kokend water trekken
Gebruik bij groene, rooibos- en kruidenthee nooit kokend water. Laat het water afkoelen naar zo’n 80 graden, anders verbranden de kruiden en verliezen ze hun actieve stoffen. Zet zwarte thee liever wel met water van 100 graden. Dan komt de smaak het best tot zijn recht.

Meer weten over thee? In het meinummer van Santé hebben we op pagina 96 alles over groene thee op een rijtje gezet.

Bron: Archief | Beeld: Shutterstock