Placeholder

Waarom je je vlees niet te snel moet omdraaien in de pan

Wie ongeduldig is, zal het herkennen: je draait het vlees al om in de pan, terwijl het eigenlijk nog niet goed gebraden is. Er is een belangrijke reden om het vlees niet te snel of te vaak te keren in de pan.

Waarom niet?
Hoe vaker je aan het vlees zit, hoe meer vocht eruit ontsnapt. Uiteindelijk komt er te veel vocht in de pan en eet jij een droog stukje vlees.

Hoe moet het dan wel?
Wees geduldig en laat het vlees lang genoeg op een kant liggen, zodat die kant goed kan bruinen. Twijfel je of het tijd is om je vlees te keren, til dan voorzichtig een stukje op met een spatel. Blijft het vlees nog aan de pan plakken, dan hoef je het vlees nog niet om te draaien. Prik liever niet met je vork in het vlees, omdat er dan vocht verloren gaat.

Bron: Realsimple.com | Beeld: Shutterstock