Placeholder

Van vega naar vegan

Eet je al een tijdje vegetarisch en zit je erover te denken om de stap naar een vegan leefstijl te maken?

Deze tips helpen je om de stap te zetten.

1. Investeer er tijd in
Lees etiketten, zoek lekkere recepten. Door je in het begin in deze leefstijl te verdiepen, wordt het uiteindelijk steeds makkelijker. Je hoeft het wiel niet zelf uit te vinden, op internet is veel informatie te vinden en het stikt er van de vegan recepten. Na een tijdje is etiketten lezen niet meer nodig, maar kun je blind de vegan producten in je mandje leggen.

2. Laat je niet uit het veld slaan door vervelende opmerkingen
Je zult ongetwijfeld te maken krijgen met opmerkingen van anderen. De opmerkingen zijn meestal niet onaardig bedoeld, maar kunnen je soms wel het gevoel geven dat je je keuzes moet verantwoorden. Mensen vind je een moeilijke eter of ongezellig. Laat merken dat jíj er blij van wordt. Dat is het belangrijkst.

3. Begin klein
Vind je het lastig om de stap naar vegan te zetten? Begin door alleen thuis vegan te eten, of door drie dagen in de week vegan te eten. Je zult zien dat het steeds makkelijker wordt, waardoor je eetpatroon uitbreiden naar volledig vegan steeds iets makkelijker wordt.

4. Wees niet te streng voor jezelf
Jij bepaalt wat je eet. Het is niet erg als het anders loopt dan gepland. Laat je door niemand wijsmaken dat je niet goed bezig bent. Alle beetjes helpen.

unsplash-logoJo Sonn