Tips om dé perfecte pannenkoeken te bakken (incl. video!)
Hoe maak je nu perfecte pannenkoeken? Wij hebben heel veel tips, inclusief een instructievideo. Zo kunnen nooit meer mislukken!
- Zorg dat er geen klontjes in je beslag zitten.
- In het ideale geval laat je het beslag even rusten voor je pannenkoeken gaat bakken.
- Wacht voor je de eerste pannenkoek bakt eerst tot de pan gloeiend heet is. Een pan die nog niet warm genoeg is, zorgt ervoor dat je pannenkoek mislukt.
- De mooiste pannenkoeken krijg je als je ze bakt met olie. Met boter verbranden de pannenkoeken iets sneller, maar bakken met boter is in het geval van pannenkoeken wel lekkerder!
- Giet of schep wat beslag in de pan en draai daarna de pan rond zodat het beslag de hele pan bedekt.
- Als de bovenkant van het beslag droog is en de onderkant een kleurtje krijgt, kun je de pannenkoek omdraaien. Eerst even spieken met een spatel.
- Vet de pan in voor iedere pannenkoek die je bakt.
- Voor extra luchtige pannenkoeken vervang je een klein beetje van de melk door water met prik.
Video: zó bak je de perfecte pannenkoek
Vriendin maakte deze video met instructies:
Beeld: Shutterstock