Tips om de perfecte pannenkoeken te bakken

Tips om de perfecte pannenkoeken te bakken

Zelfs de eerste pannenkoek hoeft niet te mislukken.

  1. Zorg dat er geen klontjes in je beslag zitten.
  2. In het ideale geval laat je het beslag even rusten voor je pannenkoeken gaat bakken.
  3. Wacht voor je de eerste pannenkoek bakt eerst tot de pan gloeiend heet is. Een pan die nog niet warm genoeg is, zorgt ervoor dat je pannenkoek mislukt.
  4. De mooiste pannenkoeken krijg je als je ze bakt met olie. Met boter verbranden de pannenkoeken iets sneller, maar bakken met boter is in het geval van pannenkoeken wel lekkerder!
  5. Giet of schep wat beslag in de pan en draai daarna de pan rond zodat het beslag de hele pan bedekt.
  6. Als de bovenkant van het beslag droog is en de onderkant een kleurtje krijgt, kun je de pannenkoek omdraaien. Eerst even spieken met een spatel.
  7. Vet de pan in voor iedere pannenkoek die je bakt.
  8. Voor extra luchtige pannenkoeken vervang je een klein beetje van de melk door water met prik.

Vriendin maakte deze video met instructies:

Beeld: Shutterstock