Placeholder

Recept voor spring rolls met gerookte zalm en mango

Het oprollen is even oefenen, maar zodra je het eenmaal onder de knie hebt, staan spring rolls binnen no time op tafel.

Ingrediënten
Voor 10 rollen
Voorbereiding: 15 min. – Weektijd: 4 min.

  • 150 g mihoen
  • 1 mango
  • 2 avocado’s
  • een paar druppels citroensap
  • 10 rijstvellen
  • 5 plakken gerookte zalm
  • 1 handvol mesclun (slamelange)
  • een paar blaadjes koriander

Voor de sinaasappelsaus

  • 2 el olijfolie
  • sap van 1 sinaasappel
  • 1 el balsamicoazijn
  • 2 tl mosterd
  • zout en peper

Bereiding
1. Doe de mihoen in een kom en schenk er kokend water over. Laat 4 minuten weken. Giet af, laat uitlekken en afkoelen.
2. Schil de mango en avocado’s en snijd ze in dunne plakjes. Besprenkel de plakjes avocado met citroensap tegen het verkleuren. Halveer de plakken zalm.
3. Klop voor de saus alle ingrediënten door elkaar.
4. Beleg de vochtige rijstvellen elk met een halve plak zalm en wat mesclun. Voeg een beetje mihoen en plakjes avocado en mango toe. Bestrooi met koriander.
5. Maak de rollen af door de bovenkant over de vulling heen te vouwen. Vouw de zijkanten naar binnen, zodat je een soort envelopje krijg en rol het vel daarna op. Serveer de sinaasappelsaus erbij.

Eet smakelijk!

Dit is een recept uit het boek Spring Rolls van Pauline Dubois, €9,99 via Bol.com.

Tekst: Pauline Dubois | Fotografie: Fabrice Veigas