Placeholder

Recept voor boerenkooltortilla met geitenkaas

Boerenkool leent zich voor meer dan alleen oer-Hollandse stamppot. Probeer bijvoorbeeld eens deze tortilla.

Ingrediënten
Lunch- of hoofdgerecht voor 4 personen
20 min bereidingstijd + 30 min wachttijd

  • 800 g boerenkool (verse bladeren)
  • 500 g in de schil gekookte aardappels (restje vorige dag bijv.)
  • 100 g gedroogde tomaten
  • 8 eieren
  • 4 el slagroom
  • 200 g zachte geitenkaas
  • roze peperkorrels
  • extra nodig: ovenschaal

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Was de boerenkoolbladeren, verwijder stugge stelen en nerven en snijd het blad klein. Pel de aardappels en snijd ze in plakken. Snijd de tomaten in reepjes. Klop de eieren los met de slagroom, zout en peper naar smaak.
  3. Verdeel de aardappelplakjes, boerenkool en tomaatjes over de ovenschaal. Schenk het eimengsel erover. Snijd de geitenkaas in plakjes en beleg de ovenschotel ermee.
  4. Schuif de schaal op een rooster de oven in, voor ongeveer 30=35 minuten tot de eieren gestold zijn.
  5. Plet, maal of vijzel de peperkorrels grof. Serveer in stukken gesneden, bestrooid met roze peper. Eet smakelijk!

Ook lekker: Spaghetti met boerenkoolpesto en chorizo.

Meer recepten met boerenkool vind je in het februarinummer van Santé.

Recept en beeld: Beeldigbeeld/Stockfood/Julia Hoersch