Spaanse Omelet

Recept voor Spaanse aardappelomelet

Een lekkere, gevulde lunch die boordevol groenten zit: een Spaanse aardappelomelet! Ga jij hem proberen?

Deze tortilla maak je met aardappel en heel veel groente. Een ideale manier om restjes op te maken en budgetvriendelijk te eten!

Ingrediënten

  • 100g champignons, in kwarten gesneden
  • 2 stengels bleekselderij, in reepjes
  • 200g gekookte krieltjes, in blokjes
  • 100g cherrytomaatjes, gehalveerd
  • 2 oranje paprika’s, in blokjes
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 1 el olie
  • 6 eieren
  • 2el verse peterselie, fijngesneden
  • 50g geraspte belegen kaas
  • zout
  • peper
  • ovenvaste pan of springvorm

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Zorg dat alle groenten gesneden zijn en dat je ovenvaste pan heet is. Verwarm de olie en fruit hierin de knoflook en rode ui een paar minuutjes.
  2. Bak vervolgens de paprika en bleekselderij 4 minuten mee. Voeg daarna dan de champignons, krieltjes en tomaatjes toe en bak ze nog 2 minuten mee.
  3. Kluts de eieren los met wat zout en peper en meng er de peterselie doorheen.
  4. Zorg dat de groente en aardappel goed gelijkmatig in de pan verspreid ligt en giet hier het eimengsel overheen. Verspreid dat goed over alle groente. Strooi tot slot de kaas erover heen.
  5. Zet de pan nu in de voorverwarmde oven en bak 10-12 minuten, tot het ei gestold is en de kaas is gesmolten. Heb je geen overvaste pan, schep alles dan over in een springvorm.
  6. Haal de pan uit de oven en schuif de tortilla op een groot bord om even af te koelen.
  7. Serveer de tortilla met geroosterd brood, als lichte avondmaaltijd.

Recept en beeld: Tijd voor Paprika

Gerelateerde artikelen