Recept: Panna cotta con amore
1 februari 2015
De foto van deze heerlijke panna cotta con amore zorgt ervoor dat het water in de mond loopt. Lees verder voor het recept.
Bereidingstijd: 10 minuten + 2 uur opstijven
Ingrediënten voor 2 personen
– 250 ml room
– 75 g kristalsuiker
– 1 vanillestokje
– 4 el amaretto
– 4 gelatineblaadjes
– 150 g verse bosbessen
– 6 cantuccinikoekjes
– 40 g amandelsnippers
Bereidingswijze
1. Week de gelatineblaadjes. Verwarm de room op laag vuur en voeg er de suiker, de amaretto aan toe en roer met een garde. Schraap de vanille uit het vanillestokje en voeg toe aan de room. Knijp de gelatineblaadjes uit en voeg deze ook toe. Roer goed en zet nadien het vuur uit. Giet het roommengsel in twee leuke glaasjes en laat 2 uur opstijven in de koelkast.
2. Verkruimel de cantuccini en rooster de amandelen. Houd een tiental bosbessen aan de kant en verwarm de rest in een pannetje. Prak ze zodat er een rode saus ontstaat.
3. Haal de glaasjes uit de koelkast en verdeel er de cantuccini, en de amandelen over, daarna de warme bosbessensaus en garneer met nog enkele verse bosbessen.
Recept en beeld: South & Pepper