Placeholder

Recept: gesmoorde kip in curry

Curry is een gerecht dat het altijd goed doet. Maak de curry een keer iets anders, door partjes grapefruit toe te voegen.

Ingrediënten voor 4 personen
·         500 gram kippendijfilet
·         4 Florida grapefruits
·         1 komkommer
·         250 gram champignons
·         400 ml kokosmelk
·         1 eetl. currypasta (of kerriepoeder)
·         4 teentjes knoflook
·         350 gram pandan rijst
·         2 eetl. olijfolie, een beetje roomboter en een snufje zout en peper.

Bereiding
Halveer de kippendijfilets zodat je gelijke stukken krijgt. Laat wat roomboter en een scheutje olijfolie uit bruisen in een braadpan. Bak de kippendijtjes aan beide kanten op hoog vuur aan zodat het vlees direct dichtschroeit en bruin krokant wordt. Zet het vuur lager en doe de deksel op de pan.

Snijd de komkommer en champignons in gelijke blokjes en bak deze mee in de braadpan. Bak ook de currypasta en fijngesneden knoflook mee en blus daarna af met de kokosmelk. Breng op smaak met een snufje grof zout en peper uit de molen. Meng alles door elkaar en laat op laag vuur nog ongeveer 10 minuten sudderen met de deksel op de pan. Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.

Snijd met een scherp mes een plakje van de onder- en bovenkant van de grapefruit af zodat het vruchtvlees te zien is. Leg de grapefruit op de snijplank met een vlakke kant naar beneden en snijd rondom in een vloeiende beweging de schil er in etappes af. Draai de grapefruit telkens totdat de gehele schil eraf is gesneden. Volg de ronde vorm van de grapefruit zodat je alleen de schil en het vliesje eraf snijdt en niet teveel vruchtvlees. Snijd nu partje voor partje het vruchtvlees tussen de vliesjes uit.

Voeg de partjes grapefruit twee minuten voor het serveren toe aan de curry, maar laat de partjes bovenop liggen zodat ze wel warm worden, maar niet uit elkaar vallen.

Dit is een recept van Mathijs Vrieze voor Florida grapefruit.