Placeholder

Koken met venkel

Zin in zoet, zout, hartig, friszuur? Met venkel kun je alle kanten op. En het is ook nog eens supergezond. Probeer eens dit recept. Voor venkel met yoghurt-paprikasaus

Ingrediënten voor 4 personen
2 venkelknollen
2 wortels
1 prei
100 ml droge witte wijn
sap van 1 citroen
300 g Griekse yoghurt
1 tl gladde mosterd
1 el ajvar (paprika-auberginepurree in pot)
1 mespunt gemalen korianderzaad

Aan de slag
Was de venkel, snijd het groen eraf en houd apart. Halveer de venkelknollen, snijd de harde kern er wigvormig uit. Snijd de venkelhelften in smalle partjes. Schil de wortels en snijd ze in plakjes.

Snijd de prei overlangs in, spoel de stengel schoon onder de koude kraan. Snijd de prei in ringen van 1 cm dik. Snijd de bleekselderij in stukken.

Doe de wijn en het citroensap met 1 liter kokend water en wat zout in een pan. Kook hierin de venkel met de wortel in 8-10 min gaar. Voeg halverwege de kooktijd de prei en de bleekselderij toe.

Roer intussen de yoghurt los met de mosterd en de ajvar. Breng de saus op smaak met het korianderzaad, wat zout en versgemalen peper.

Giet de groenten af, laat uitlekken in een vergiet. Doe de groenten in een serveerschaal en druppel de yoghurtsaus erover.

Garneer met fijngeknipt venkelgroen en grof gemalen peper.

Eet smakelijk!

Dit recept komt uit het oktobernummer van Santé. Vanaf pagina 84 vind je 6 recepten met venkel en meer weetjes en tips over venkel.