Placeholder

Kalettes: combinatie tussen boerenkool en spruitjes

Als je denkt alle groenten te kennen, verschijnt er weer iets nieuws in de schappen. De bijzondere combinatie tussen boerenkool en spruitjes duikt steeds vaker in Nederland op.

Een Britse teler heeft boerenkool en spruitjes gekruist door middel van hybridisatie. Het resultaat: kalettes. Ze zien er uit als kleine groen met paarse kooltjes. De smaak is iets zachter dan de smaak van spruitjes en ze bevatten meer vitamine B6 en vitamine C. Kalettes zijn in Nederland te koop van oktober tot maart.

Hoe bereid je kalettes?

Dat kan op verschillende manieren:

  1. Besprenkel de kalettes met olijfolie en rooster ze 10 minuten in de oven.
  2. Sauteer de kalettes 5 tot 7 minuten in een grote pan. Dek de pan af met een deksel om ze zachter te maken.
  3. Grill de kalettes 10 minuten in een grillpan op matig vuur.
  4. Gebruik kalettes rauw door een salade om de nootachtige smaak goed tot zijn recht te laten komen.
  5. Wok de kalettes 2 tot 3 minuten.

Kijk voor meer informatie en recepten op www.kalettes.nl.

Beeld: Shutterstock

Gerelateerde artikelen