Placeholder

Japanse noedelsoep met snijbiet en shiitake

Probeer eens een ander noedelgerecht dan je normaal bereidt.

Ingrediënten
Lunch- of voorgerecht voor 4 personen
Bereidingstijd: 20 minuten

  • 150 gram Japanse boekweitnoedels (soba)
  • 800 ml groentebouillon
  • 200 gram shiitake
  • 4-5 snijbietbladeren
  • 2-3 eetlepels Japanse sojasaus

Zo maak je het
Kook de noedels beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet ze af en laat uitlekken. Breng intussen de bouillon aan de kook. Snijd de shiitake in stukken en de snijbiet in smalle repen. Breng de bouillon op smaak met de sojasaus. Voeg de shiitake en snijbiet toe en kook de groenten in 5 minuten beetgaar. Warm de noedels nog 1 minuut mee in de soep. Serveer in wijde kommen.  

Tip
Geen snijbiet te vinden? Gebruik dan 300 gram wilde spinazie.

Benieuwd naar de andere recepten met noedels? Je vindt ze in het oktobernummer van Santé.

Beeld: BeeldigBeeld/Stockfood