Placeholder

Het verschil tussen baking soda en bakpoeder

Baking soda en bakpoeder zijn toch hetzelfde? Niet dus, wij helpen de misverstanden de wereld uit.

Wat is baking soda?
Baking soda is een rijsmiddel dat er bijvoorbeeld voor zorgt dat je cake lekker luchtig uit de oven komt. Om je cake luchtig te maken, maakt baking soda kleine luchtbelletjes in je beslag. De belletjes ontstaatn pas zodra baking soda in contact komt met een zuur. Een zuur kan bijvoorbeeld wijnsteen, citroenzuur of appelciderazijn zijn.

Andere namen voor baking soda zijn zuiveringszout baksoda, natriumbicarbonaat, E500, NaHCO3.

Bakpoeder is iets anders
Bakpoeder is niet hetzelfde als baking soda. Bakpoeder is natriumbicarbonaat gecombineerd met een zuur.

Je kunt niet alleen bakken met baking soda, dit zijn 11 handige toepassingen voor baking soda

En dan is er ook nog huishoudsoda
Verwar baking soda ook niet met huishoudsoda, deze vorm van soda kun je niet gebruiken om te koken.

Beeld: Shutterstock