recepten

Deze recepten hebben we het meeste opgezocht in 2019

Dit jaar heeft de Nederlander weer massaal gegoogeld naar recepten. De recepten variëren van oer-Hollands tot Aziatisch. Staat jouw favoriete recept ertussen?

 

Google heeft een overzicht gemaakt van recepten die het vaakst door de Nederlanders werden opgezocht in 2019. We zoeken voornamelijk naar gerechten die makkelijk te bereiden zijn. Het recept dat het meeste werd opgezocht is chili con carne.

Lees ook: ‘4x de pijn verzachten als je je tong verbrand hebt’

Dit zijn de 20 meest gegoogelde recepten in 2019:

1 chili con carne

2 poke bowl

3 gado gado

4 pasta pesto

5 rode kool

6 zoete aardappel recept

7 pad thai

8 spaghetti carbonara

9 zoete aardappel

10 macaroni and cheese

11 hartige taart

12 groene asperges

13 Chinese kool

14 boeuf bourguignon

15 chocolate chip cookies

16 American pancakes

17 kip kerrie

18 broccoli rijst

19 panna cotta

20 carrot cake

Studentenmaaltijden

Er staan veel studentenmaaltijden in de lijst. Maaltijden als chili con carne, pasta pesto, spaghetti en kip kerrie staan bekend als echte studentenmaaltijden en zijn makkelijk en goedkoop.

De maaltijdbox

De abonnementen op maaltijdboxen zijn afgelopen jaar flink toegenomen. Dit is te zien aan de zoekopdrachten naar de groente als groene asperges en Chinese kool. Mensen willen graag weten wat ze nog meer met deze groente kunnen maken als deze in de smaak valt.

Groente

Opvallend is dat er maar drie gerechten in staan waar vlees in zit: chili con carne (wat ook chili sin carne kan worden), boeuf bourguignon en kip kerrie. In andere gerechten kan natuurlijk ook vlees, maar we worden steeds bewuster van het eten van minder vlees. Zoete aardappel staat twee keer in het rijtje. Een keer met het woordje recept erachter en een keer zonder. De soepen ontbreken in het lijstje. Komt dit omdat we allemaal wel weten hoe we een soepje moeten maken? Kopen mensen steeds meer vers pakketten voor soep in de supermarkt of verkiezen we een blik soep boven verse soep.

Bron: ad.nl

Gerelateerde artikelen