3x koken met groene asperges
4 maart 2019
Zo kook je met groene asperges.
Groene asperges als bijgerecht
Besprenkel geschilde asperges met olijfolie en zeezout. Rooster ze op een bakplaat in acht tot tien minuten op 160 graden tot ze zacht met een bite zijn. Serveer de asperges met een hardgekookt eitje.
Ook lekker: Recept voor asperge en daslook-risotto
Snel gebakken
Hak geschilde asperges en evenveel peulen in kleine stukken. Besprenkel ze met sesamolie en bak ze drie tot vijf minuten in een pan tot ze knapperig zijn. Serveer ze met sojasaus en sesamzaadjes.
Aspergesalade
Schil de asperges en schaaf ze in lange dunne plakken. Doe hetzelfde met wortels en leg de stroken op een bedje sla naar keuze. Besprenkel met olijfolie, citroensap, zeezout en peper. Garneer met geroosterde amandelen.
Zin in een andere salade? Probeer deze aspergesalade met kwartelei en Parmezaanse kaas
Bron: Archief | Beeld: Shutterstock