category colour brushLekker

3x koken met groene asperges

Zo kook je met groene asperges.

Groene asperges als bijgerecht

Besprenkel geschilde asperges met olijfolie en zeezout. Rooster ze op een bakplaat in acht tot tien minuten op 160 graden tot ze zacht met een bite zijn. Serveer de asperges met een hardgekookt eitje.

Ook lekker: Recept voor asperge en daslook-risotto

Snel gebakken

Hak geschilde asperges en evenveel peulen in kleine stukken. Besprenkel ze met sesamolie en bak ze drie tot vijf minuten in een pan tot ze knapperig zijn. Serveer ze met sojasaus en sesamzaadjes.

Aspergesalade

Schil de asperges en schaaf ze in lange dunne plakken. Doe hetzelfde met wortels en leg de stroken op een bedje sla naar keuze. Besprenkel met olijfolie, citroensap, zeezout en peper. Garneer met geroosterde amandelen.

Zin in een andere salade? Probeer deze aspergesalade met kwartelei en Parmezaanse kaas

Bron: Archief | Beeld: Shutterstock

Gerelateerde artikelen

Santé

in je brievenbus?

Bestel nu

Als eerste op de hoogte?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Santé!

  • Pinterest