asperges

Aspergesalade met Parmezaanse kaas

Zin in asperges, maar nét even anders? Probeer dan eens deze aspergesalade met parmezaanse kaas: een zinderende smaakcombinatie van zacht, zilt en kruidig.

Voorgerecht voor 4 personen
Bereidingstijd 30 minuten

Ingrediënten
• 1 kilo witte of groene asperges
• 16-20 kwarteleitjes
• 80 g Parmezaanse kaas
• ½ verse citroensap
• 4-6 el olijfolie
• 1 handvol kruidenblaadjes, tuinkers en eetbare bloemen, als garnering

Aan de slag
Snijd de houtachtige uiteinden van de asperges en schil het onderste deel (tot een derde) van de stengels. Breng in een ruime pan water met 1 tl zout en 1 tl suiker aan de kook. Kook de asperges in 8-10 minuten beetgaar. Leg de asperges in een zeef en spoel ze af met ijskoud water. Dep de asperges droog en halveer ze overlangs.

Kook de kwarteleitjes in 5-6 minuten hard en laat ze schrikken in ijskoud water. Pel de eitjes deels en rangschik ze met de asperges op de borden. Schaaf er met de dunschiller smalle krullen Parmezaanse kaas over. Druppel er wat citroensap en olijfolie over. Maal er zeezout en zwarte peper boven. Bestrooi met de kruidenblaadjes, tuinkers en eetbare bloemetjes.

Eet smakelijk!

Tekst: Loes van de Mosselaar  beeld GettyImages

Tip van de redactie

KitchenAid Waterkoker
Kictenaid Waterkoker Ad 1 1
Bestel hier