Recept voor gepofte zoete aardappel met tofu
14 juni 2019
Barbecueën zonder vlees? Er zijn genoeg plantaardige opties, die lekker en makkelijk zijn. Wat dacht je van gepofte zoete aardappel?
Ingrediënten voor vier zoete aardappels met tofu
Voor de tofu
- 400 gram biologische tofu
- 2 el witte miso
- 1 el tahin
- 1 el citroensap
- 1 el olijfolie
- 1/4 tl zout
Voor de gekarameliseerde pecannoten
- 190 gram pecannoten
- 4 tl agavesiroop
- 4 tl olijfolie
- snufje zout
Bereidingswijze
1. Pers het vocht uit de tofu door het in een theedoek te wikkelen en er wat zwaars op te zetten.
2. Voeg de tofu met de overige ingrediënten toe aan een keukenmachine en pureer tot een egale massa.
3. Vorm het tofumengsel tot een staaf en wikkel deze in plasticfolie. Leg het minstens een uur in de koelkast.
4. Verwarm de oven voor op 175 graden. Wanneer de tofu stijver is geworden, verwijder je de plastic folie en bak je deze voor 20 minuten in de oven. Draai halverwege om.
5. Prik wat gaatjes in de zoete aardappels en wikkel ze in aluminiumfolie. Pof de zoete aardappels tussen de kolen tot ze zacht aanvoelen. De tijd hangt af van de grootte van de zoete aardappel.
6. Maak ondertussen de gekarameliseerde pecannoten door de olijfolie met de agavesiroop te verhitten in een koekenpan. Voeg de pecannoten en een snufje zout toe en bak vijf minuten. Laat goed afkoelen.
7. Snijd de gepofte zoete aardappel open, kruimel er wat van de gebakken tofu overheen en serveer met de gekarameliseerde pecannoten.
Recept en beeld: Zokanhetook.nu