Placeholder

Gevulde kipfilet met kaas en cherrytomaatjes op een bedje van savooikool

Savooikool is een echte wintergroente, vol vitaminen en mineralen. In dit winterse recept met onder andere savooikool, kipfilet en Milner Masterpiece kaas zijn alle ingrediënten op hun best.

Dit recept is voor vier personen.

Voorbereiding: 20 minuten
Bereiding: 20 minuten

Boodschappenlijstje
– 4 kipfilets
– 100 gram geraspte Milner Masterpiece kaas – 1 theelepel verse tijm BR>- 6 plakken Parmaham

Voor de savooikool
– 1,5 eetlepel olijfolie
– 1 grote knoflookteen, geperst
– 400 gram savooikool, fijngesneden
– citroensap

Stappenplan
– Verwarm de oven voor op 200 graden. Snij de kipfilets verticaal door, maar niet helemaal zodat er een ‘zakje’ ontstaat.
– Meng in een schaaltje de geraspte kaas, tomaatjes, tijm, met zout en peper.
– Vul elke kipfilet met een beetje van het mengsel.
– Rol 1,5 plakje parmaham om iedere gevulde kipfilet.
– Verwarm olie in een koekenpan en bak de kipfilets in 2 minuten rondom goudbruin. Leg ze vervolgens in de oven en laat de kipfilets gaar worden gedurende 12 tot 15 minuten.
– Vlak voor het serveren: verwarm de olijfolie in een wok met de knoflook, voeg de savooikool toe en roerbak deze gedurende 2 tot 3 minuten. Voeg een beetje citroensap toe alvorens het mengsel op bordjes te verdelen.
– Snijd de kipfilets diagonaal door en serveer deze op het bedje van savooikool.