Placeholder

Eerste hulp bij: het is avond en ik heb zin om te snacken

Heb je ’s avonds zin in iets te snacken? Marije van Fitnessbijbel voor Vrouwen vertelt je deze week in haar blog waarom je daar vooral wél aan moet toegeven.

Marije: Een late night snackattack. Wat moet je ermee? Nou, doen! Het is namelijk prima om in de avond nog iets te eten. Zeker als je getraind hebt, of vroeg gedineerd hebt.

Bekend probleem
Weet ook dat het geen schande is als je ‘s avonds zin hebt om te snacken. Iedereen heeft dat. Alleen niet iedereen gaat er op de juiste manier mee om.

Is 's avonds snacken slecht?
Ons is verteld dat in de avond eten niet verstandig is om te doen, omdat je daar dik van wordt. Dat klopt, maar je kunt ook dik worden van chocola in de middag.

In de avond iets nemen is een zeer verstandige keuze, want:
– Met honger naar bed gaan kan nachteten veroorzaken of je nachtrust verstoren!
– Als je uitgehongerd opstaat, eet je de volgende dag bijna altijd te veel of veroorzaakt het de volgende dag een snackattack (= uitstel van executie)!
– Je hebt strijd met jezelf, want het mag niet. Daardoor is verleiding des te groter!

Keuzes maken
Het gaat er dus om wat je ermee doet en natuurlijk ook wat je snackt. Maak gezonde tapashapjes van komkommer, (zongedroogde) tomaatjes, breek rijstwafels in stukjes (i.p.v. toastjes) en dip ze in de hummus of guacemole. Gevriesdroogde groentenchips zijn ontzettend lekker en een goed alternatief. Vergeet niet dat jij altijd een flex-moment in kunt lassen als de avond een spontane gezellige wending krijgt!

Bekijk nog meer gezonde late night snacks op www.fitnessbijbel.com.

Mijn nieuwe boek
In mijn nieuwe boek (eind maart verkrijgbaar) leer je alles over een gezonde mindset. Het geeft je alle tools (kennis en opdrachten) zodat je juiste keuzes gaat maken. Wil je de primeur van dit boek en kans maken op een exemplaar? Meld je dan aan. Zo blijf je op de hoogte.

Take care!

Marije


Marije de Vries (1981) onderneemt en werkt als trainer en coach binnen de fitnessbranche en het bedrijfsleven. Met een door haar ontwikkeld veranderingsprogramma helpt zij ieder jaar duizenden mannen, vrouwen en werknemers met de overstap naar een ideale lifestyle.

Lees alle blogs van Marije >>