Placeholder

Deze vegetarische kookboeken geven inspiratie

Voor eindeloze vegetarische inspiratie.

Deze week is de Week Zonder Vlees. Misschien doe je mee, misschien probeer je al een tijdje vaker vegetarisch te koken. In deze kookboeken vind je de lekkerste recepten.

De Hippe Vegetariër
Isabel Boerdam, de schrijfster van dit boek, is de organisator van de Week Zonder Vlees. Op haar blog en in haar boek vind je tientallen recepten. Haar boek helpt je om vegetarische recepten te vinden die bij je passen.

Heel veel veg
Hugh Fearnley-Whittingstall heeft al meerdere kookboeken gemaakt met groenten in de hoofdrol. Hij laat zien dat koken met groenten echt lekker kan zijn. Je vindt de recepten onderverdeeld in onder andere pittige gerechten, ovengerechten, tapas, ontbijtjes of salades.

De vegarevolutie
Steeds meer mensen kiezen voor een vega(n) eetpatroon om milieuredenen. Een dag geen vlees eten, maakt al verschil. Maar hoe je dat zonder in te leveren op smaak? Dit boek is een handig basiswerk. Daarnaast vind je in dit boek ook informatie over gezondheid, dierenwelzijn, milieu en duurzaamheid.

Het nieuwe vegalicious
Met dit dikke boek kun je een tijdje vooruit. Er staan meer dan tweehonderd recepten in die je kunt uitproberen.

Vlees noch vis
Je kent Estee Strooker misschien nog van MasterChef. In dit boek deelt ze haar lekkerste recepten met groenten als basis.

Beeld: Shutterstock