Placeholder

De voedingswaarden van boerenkool

Boerenkool is dankzij de grote hoeveelheden mineralen en vitamines één van de gezondste groenten. Tijd om meer over deze groente te ontdekken.

Wist je dit al over boerenkool?

Boerenkool is een bladgewas uit de Brassica familie, waar ook broccoli, spruitjes en andere koolsoorten toebehoren. De boerenkool is in twee soorten te onderscheiden: dwergboerenkool en struikboerenkool. De laatste heeft een vrij lange steel en wordt meestal voor de verse consumptie gebruikt. Dwergboerenkool kan niet goed tegen vorst en wordt alleen van half september tot begin november geoogst.

Boerenkool gezond? Voedingswaarden boerenkool

Kilocalorieën: 46 per 100 gram
Vezels: een portie boerenkool bevat 10 gram vezels. Deze geven je een verzadigd gevoel en zorgen voor een goede stoelgang.
Mineralen: 100 gram boerenkool bevat 40% van de aanbevolen hoeveelheid magnesium, dit zorgt voor sterke botten en bevordert de spieropbouw.
Vitamines: In boerenkool zit 134% van de dagelijkse hoeveelheid vitamine C. Daarnaast bevat boerenkool ook ontzettend veel vitamine A en K.

Veelzijdige groente

Maak eens een quiche met boerenkool of gebruik het als pesto. Een boerenkoolsoep of een smoothie van boerenkool met appel en banaan zijn gezonde tussendoortjes, net als boerenkoolchips.

Ken je kalettes al? Een combinatie tussen boerenkool en spruitjes.

Bron: Archief | Beeld: Shutterstock

Gerelateerde artikelen