Placeholder

Recept: Couscoussalade met gele kiwi

Combineer hartig met zoet.

Ingrediënten voor 2 personen
– 500 gram couscous
– 400 milliliter water
– 200 milliliter verse sinaasappelsap
– 4 eetlepels lijnzaad
– 150 gram broccoli
– 5 Zespri Sungold kiwi's
– 10 gedroogde vijgen
– Handje amandelen
– Handje rozijnen
– Handje verse kiemen
– Olijfolie, zout en peper

Aan de slag
1. Meng het water met sinaasappelsap en een snufje zout en breng het aan de kook.

2. Doe de couscous in een schaal en giet het gekookte vocht over de couscous heen. De couscous moet net onder water staan. Laat de couscous 10 minuten wellen. Roer daarna de couscous los met een vork.

3. Breek het lijnzaad met een vijzel of keukenmachine en voeg het toe aan de couscous.

4. Snijd de broccoli zo dun mogelijk en marineer het met een beetje olijfolie, peper en zout.

5. Hak de amandelen en laat de rozijnen wellen in heet water. Schil de gele kiwi's en snijd ze in blokjes. Snijd ook de vijgen in kleine stukjes en voeg de ingrediënten toe aan de couscous.

6. Breng je salade eventueel op smaak met olijfolie, zout en peper en garneer met gesneden broccoli en de kiemen.

Eet smakelijk!

 

Een lunch met gele kiwi's van Zespri: een sapje, salade en een balance break. Zou jij de recepten op onze website willen lezen?

Een foto die is geplaatst door Tijdschrift Santé (@sante_nl) op