3 redenen om champignons te eten
17 februari 2015
Champignons zijn niet bij iedereen favoriet. Vind je ze wel lekker, dan zijn dit drie redenen om ze veel te eten.
1. Champignons helpen bij afvallen
Aangezien champignons weinig calorieën en geen zouten en vetten bevatten, is het een ideaal ingrediënt als je probeert af te vallen. Door de grote hoeveelheden eiwitten en vezels krijg je een verzadigd gevoel.
2. Champignons geven kleur aan je lichaam
In 100 gram gebakken champignons zit maar liefst 30 procent van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid koper (0,9 mg). Koper is een mineraal dat letterlijk kleur geeft aan je lichaam; het speelt een grote rol bij de vorming van pigment voor je haar en huid. Bij een tekort aan koper kunnen je haar en huid lichter worden.
3. Champignons zijn gezonde vitaminebommetjes
Champignons zitten bomvol vitamine B: 100 gram rauwe champignons is goed voor een kwart van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid. Vitamine B2 is belangrijk voor een gezonde huid en stofwisseling. Daarnaast helpt vitamine B3 om energie uit je voeding te halen.
Beeld: Shutterstock