Placeholder

Wat zegt je lippenstift over je persoonlijkheid?

Hoe belangrijk de eerste indruk is, weten we allemaal. Uit onderzoek blijkt dat de kleur van je lippenstift invloed heeft op hoe mensen je inschatten.

Rode lippenstift
Schuw je rode lippenstift niet? De kans is dan groot dat anderen je zien als creatief, gewaagd en gedreven. Je hebt gemiddeld 9 paar hakken en gaat regelmatig sporten.

Roze lippenstift
Roze lippen staan voor vrouwelijk, sociaal en aantrekkelijk. Vrouwen in een hogere functie geven gemiddeld vaker de voorkeur aan roze lippenstift. Uitgaan hoeft niet iedere week, je kunt ook genieten van een zaterdagavond op de bank.

Paarse lippenstift
Onafhankelijke vrouwen hebben vaker een paarse lippenstift in hun toilettas. Ze worden gezien als betrouwbaar en verfijnd. Selfies maken is niets voor jou.

Nude lippenstift
Kies je voor een natuurlijke tint op je lippen dan zou je lief en zorgzaam zijn. Je staat meer open om de liefde online te vinden dan degenen die roze of paarse lippenstift dragen.

Andere persoonlijkheidskenmerken
– Vrouwen die minstens vier dagen per week lippenstift dragen, zijn zelfverzekerder dan degenen die minder vaak lippenstift dragen.
– Werkende vrouwen die lippenstift dragen hebben vaker een senior-functie (34 procent tegenover 16 procent van de vrouwen die geen lippenstift draagt).

Welke kleur lippenstift draag jij het liefst?

Bron: Cover Girl / Yahoo | Beeld: Shutterstock