Hond Tegen Je Benen: hond leunt tegen benen van baasje

3x waarom jouw hond tegen je benen leunt

Honden zijn onze loyale metgezellen, die vaak subtiele signalen uitzenden. Eén van deze gedragingen is tegen ons aanleunen. Het lijkt misschien alledaags, maar het heeft diepgaandere betekenissen die ons veel kunnen vertellen over de relatie tussen jou en je trouwe viervoeter.

Waarom je hond tegen je benen leunt

Er is natuurlijk niets fijner voor een hondenliefhebber als je hond tegen je benen leunt. Warm en gezellig. Maar waarom doen honden dat eigenlijk? Santé zocht het uit.

1. Het verlangen naar contact van je hond

Wanneer je hond tegen je aanleunt, is dit een uitdrukking van verlangen naar contact en genegenheid. Het is namelijk een manier waarop jouw harige vriend laat zien dat hij zich veilig en comfortabel voelt in jouw nabijheid. Het leunen tegen jou is eigenlijk zijn manier van vragen om een knuffel.

Hond Tegen Benen

2. Steun en geborgenheid

Deze liefdevolle daad onthult eveneens dat jouw hond jou beschouwt als zijn rots in de branding. In moeilijke of stressvolle situaties bijvoorbeeld, zoeken honden vaak steun bij hun menselijke metgezellen. Het leunen biedt hen troost en een gevoel van veiligheid.

3. Non-verbale communicatie

Honden communiceren voornamelijk via non-verbale signalen, en het leunen is hun subtiele manier om met jou in contact te komen. Het dient als een vriendelijke herinnering dat ze in de buurt willen zijn, aandacht willen krijgen of gewoon genieten van jullie samenzijn.

Lees ook: Waarom een rugzak voor honden zo populair is

hond tegen je benen


Kortom, het leunen van je hond is meer dan slechts een alledaagse handeling; het is een uiting van genegenheid, vertrouwen en de sterke band tussen mens en hond. Dus, wanneer je harige metgezel tegen je aanleunt, omarm dit liefdevolle gebaar en geniet van de speciale connectie die jullie delen.

Lees ook: 5x hondvriendelijke vakantie in het buitenland

Santé’s favoriet

In Door de ogen van de hond van Jos Oosting komen alle obstakels aan bod, zoals: trekken aan de riem, niet alleen kunnen zijn, onzekerheid, opspringen en nog veel meer. Het uitgangspunt van het boek is dat je leert begrijpen waarom je hond bepaald gedrag laat zien. Je leert alles over hondentaal, trainingstechnieken en het oplossen van specifiek probleemgedrag. Voor meer informatie klik op onderstaande button.

Lees ook: Loopt je hond vaak weg? Dit doe je eraan

Foto: Getty Images
Tekst: Suzanne de Bakker

Meer verhalen lezen? Neem nu een digitaal abonnement op Santé