hond loopt weg

Loopt je hond vaak weg? Dit doe je eraan

Ah, die eigenwijze viervoeters. Het bos in, staart omhoog, en floep – verdwenen. Vrijheid! Herkenbaar? Lees verder voor dé oplossing.

Waarom loopt je hond weg?

Iedere hondeneigenaar heeft zich vast eens afgevraagd: waarom loopt mijn hond weg? Is hij op avontuur? Of zoekt hij iets? Laten we dieper duiken in deze kwestie.

Nieuwsgierigheid is de drijfveer

Allereerst, onze viervoetige vrienden zijn, net als wij, nieuwsgierig. Vooral als ze een interessante geur ruiken. Zodra ze iets ontdekken, is de drang om te verkennen vaak te sterk om te weerstaan.

Territoriale Instincten

Bovendien hebben honden territoriale instincten. Zij markeren graag hun territorium. Maar soms drijft dat instinct ze verder dan verwacht, waardoor ze verloren kunnen raken.

De jacht

Daarnaast zit in veel honden nog een sterk jachtinstinct. Een vluchtende kat of een ander dier kan die oude instincten aanwakkeren. Voor je het weet, zit je hond achter een prooi aan.

Sociale behoeften

Tenslotte, honden zijn sociale dieren. Ze zoeken vaak interactie, zelfs met vreemden. Een eenzame wandelaar of een andere hond kan voor hen al snel een nieuwe vriend betekenen.

Hoe vind je je hond terug als hij wegloopt?

Het overkomt de beste: je knippert even met je ogen en – pats – Fikkie is in geen velden of wegen te bekennen. Maar, raak niet meteen in paniek. Hier zijn enkele beproefde methoden om je weggelopen maatje terug te vinden:

  • Onmiddellijk actie: Allereerst, wacht niet. Begin direct met je zoektocht. Je wilt natuurlijk voorkomen dat hij ergens een drukke weg oversteekt.
  • Gebruik je stem: Daarnaast, roep zijn naam. Jouw stemgeluid kan wonderen verrichten.
  • Trackers: overweeg ten slotte om een tracker aan te schaffen. Zo kan je precies zien waar Fikkie zich bevindt.

Goede gps tracker voor honden

Zeg vaarwel tegen de zorgen waar je viervoeter uithangt met deze GPS-hondentracker. Dankzij de handige Tractive GPS-app weet je altijd waar jouw harige vriend rondstruint. Daarnaast past het op bijna elk tuigje. Kies eenvoudigweg een abonnement vanaf €5 per maand en volg elke stap. Geen zorgen; het is water- en schokbestendig. Perfect, toch? Voor meer informatie klik op onderstaande button.

Lees ook: Waarom blaft jouw hond als hij alleen is? 4 belangrijke redenen

Foto: Getty Images
Bron:
Vriendin

Tijdelijk €34,99