korte kapsels wat zijn de haartrends voor 2024? welk kapsel als je ouder wordt? wat is een pixie kapsel?

Dit zijn de haartrends voor het voorjaar van 2024

Hou jij van korte kapsels? Kijk dan naar deze voorbeelden. Korte kapsels hoeven niet ‘pittig’ te zijn. Er zijn verschillende haarstijlen die je kunt proberen en die je gezicht juist flatteren. Doe hier inspiratie op. Dit zijn de haartrends voor het voorjaar van 2024.

De laatste jaren hebben we een comeback van laagjes gezien, ook in korte kapsels. De kapsels stonden in het teken van de late jaren ’90 en de vroege jaren 00. Ook de komende seizoen draait alles om laagjes en volume. Maar dan zonder dat het te overdreven is. Denk aan onzichtbare laagjes – ook wel ghost layers genoemd. Ze geven je haar volume en beweging zonder dat je er kortere stukken in ziet zitten. Hoewel sommige korte kapsels net iets meer onderhoud en styling nodig hebben, durven we erop te wedden dat je complimenten krijgt als je één van deze looks uitprobeert. Dit zijn in ieder geval de trends voor het voorjaar van 2024.

Lees ook: 6 tips voor een nieuw kapsel

Haartrends 2024: Pixie Cut

haartrend 2024 sante

De ultra korte pixie cut is het favoriete korte kapsel op dit moment. Wat is een pixie kapsel eigenlijk? Een “pixie” is een kort vrouwelijk kapsel met het haar meestal rond de oren geknipt, kort achteraan en iets langer bovenop het hoofd. 

Lees ook: vaarwel pluizig haar

Rode korte kapsels

Lees ook: de 5 geheimen van slanke mensen

haartrends voorjaar 2024

Rood is dé kleur, zeggen stylisten. En rood met een kort kapsel staat natuurlijk helemaal geweldig. Leuk dat juist dit een van de haartrends 2024 is.

Lees ook: waarom zien sommige vrouwen er jonger uit dan ze zijn?

Krullende bos

kapsel haartrend 2024
3

De korte krullende bos is met de juiste krultang en wat laagjes misschien ook wel voor jou weggelegd.

Zijscheiding

haartrends 2024
4

Grijs is nu al jaren hipperdepip, maar deze bob met zijscheiding vinden we wel heel stijlvol. de zijscheiding is een must voor de meeste korte kapsels.

Naar de kapper

Wil je ook zo’n leuk kort kapsel? Overleg dan met je kappen en laat vooral deze voorbeelden zien.

Lees Ook de 3 beste manieren om verse gember te bewaren


Neem plaatjes mee
Print plaatjes van kapsels uit of scheur ze uit tijdschriften, of laat deze afbeeldingen van korte kapsels op je telefoon zien. Laat de kapper zien wat je mooi vindt. Ook belangrijk: neem plaatjes mee van hoe jij absoluut níet de salon wilt verlaten. Hoe meer je laat zien, hoe groter de kans dat de kapper precies weet wat jij bedoelt.

Niet zo drastisch
Ga jij voor een hele nieuwe look of kies je voor subtiel? Wil je liever niet van kapsel veranderen, dan kunnen highlights jouw coupe misschien de lente-uitstraling geven.

Een aantal tips om kappersdrama te voorkomen
– Zoek een kapper die bij je past. Vraag eens rond waar vriendinnen hun haar laten knippen.
– Kies bij twijfel niet ineens voor te veel verandering. Knip je lange haar eerst in een halflang kapsel in plaats van direct een korte boblijn.
– Heeft de kapper je haar mooi gestyled? Vraag om tips hoe je dit thuis kunt doen.

Tekst Santé, beeld GettyImages

Geen lange lokken meer voor Jaimie Vaes. Bekijk het filmpje hieronder

Lees ook: zo veel calorieën verbrand je met wandelen

Tip van de redactie

Heb jij stijl haar en wil jij niets liever dan een lekkere bos grove, nonchalante krullen? Dan is de Max Pro Twist krultang perfect voor jou! Een krultang met keramische staaf van 25mm dat je haar gemakkelijk en snel omzet in een stralende krullenbos. Voor meer info klik op onderstaande button.

TEKST MANON DAELMANS

BEELD GETTYIMAGES


Volledig keramisch