Untitled Design 47

De 3 beste manieren om verse gember te bewaren

Gember komt vaak niet in één keer op. Gelukkig kun je een gemberwortel prima een tijdje bewaren. Dit zijn de drie beste manieren om verse gember te bewaren.

Gember is gezond, en lekker. Maar er is een verschil tussen gember als smaakmaker in je eten en gember gebruiken als medicijn. Aan gember worden veel gezondheids eigenschappen toegekend. Van het verlichten van menstruatiepijn tot het idee dat het kan helpen bij ziektes en aandoeningen. Van diabetes tot reuma. Dat alles dankzij de anti-oxidatieve of ontstekingsremmende werking van gember. Maar hoewel er veel onderzoek gedaan is naar de gezondheidsvoordelen van gember, zijn veel van die onderzoeken gedaan met gemberconcentraat of gemberolie. Vaak heb je heel veel verse gember nodig om tot dezelfde concentraties te komen. Maar zo kun je gember bewaren.

1. Gember bewaren in de koelkast

gember invriezen

Leg gember niet los in de koelkast, maar stop het liever in keukenrol gewikkeld in een ziplock zakje. Je kunt gember ongeveer drie weken in de koelkast bewaren. Of nog beter: gebruik bijenwas wrap. Die kun je keer op keer met koud water afspoelen en opnieuw gebruiken. Beter voor de planeet. Deze vinden wij behoorlijk leuk.

Lees ook: 10 producten die je gewoon kunt invriezen

Klik hier

2. Gember invriezen

Bewaar gember in de vriezer. Steeds als je een stukje nodig hebt, kun je het eraf raspen en direct gebruiken. Gember is in de vriezer een paar maanden houdbaar.

gember bier

Lees ook: 4 manieren om een halve avocado te bewaren

3. Gember drogen

Rasp de gember, leg het op bakpapier en plaats het in een koele en droge ruimte. Na ongeveer vier dagen is de gember gedroogd. Als de gember gedroogd is, kun je het ongeveer een jaar bewaren.

Lees ook: 10x inspiratie voor vegetarisch broodbeleg

Tip van de redactie

Intermittent fasting is voor velen de oplossing voor gezond gewichtsverlies, minder keuzestress en een fitte levensstijl. Maar hoe pak je het aan in de praktijk? Hannah Vreugdenhil, ervaringsdeskundige en levensstijlcoach, geeft in dit boek een plan waar je direct mee aan de slag kunt. Voor meer informatie klik op onderstaande button.

TEKST MANON DAELMANS

BEELD GETTYIMAGES

Hannah Vreugdenhil