hacks-schoonmaken-tandpasta

3 dingen die je kan schoonmaken met tandpasta

Weet je dat tandpasta niet alleen goed is voor het schoonmaken van je tanden? Wij zetten 3 handige hacks voor je op een rijtje.

En dan bedoelen we natuurlijk niet je tanden! Tandpasta kan namelijk heel goed van pas komen in het huishouden. Dat is misschien geen verrassing, aangezien tandpasta mild schurende eigenschappen heeft, waardoor je er prima vlekken mee kan verwijderen zonder de ondergrond te beschadigen. Zorg er wel voor dat je witte tandpasta gebruikt en test het in een klein hoekje om te testen of niet de kleur of verf van wat je schoonmaakt aantast.

Lees ook: ‘5 leugens die je jezelf vertelt over schoonmaken’

1. Witte leren sneakers

Heb je hardnekkige vlekken op je witte sneakers zitten? Probeer ze weg te poetsen met een mengsel van een eetlepel witte tandpasta, een eetlepel soda en een eetlepel water. Gebruik een zachte tandenborstel om het mengsel aan te brengen op de vlekken en scrub zachtjes in een circulaire beweging. Neem de sneakers af met een vochtige doek en laat ze vervolgens drogen.

Lees ook: zo verwijder je vlekken van een witte muur

Witte Sneakers

2. Zilver bestek

Is je zilveren bestek dof geworden? Tijd om het weer te laten stralen. Neem een klein beetje tandpasta (geen gelformule maar een witte tandpasta zonder whitening-effect) en wrijf ieder onderdeel van het bestek ermee in. Spoel al het bestek af en droog het goed af. Het zilver glimt weer als eerst.

3. Chromen kranen en handvatten

Heb jij chromen kranen en handvaten in je keuken? Dan kun je ze poetsen met een beetje tandpasta en een schone doek. Veeg de eventuele tandpastaresten weg en voor je het weet zie je jouw shiny chromen details tevoorschijn komen!

Lees ook: 7 schoonmaaktips voor luie mensen

Deze microvezeldoekjes wil je

microvezeldoekjes
Bestel hier

REKST SANTENL/MANON DAELMANS

BEELD GETTYIMAGES

Gerelateerde artikelen