opruimen

Opruimen: doe deze 10 spullen deze zomer nog weg

Opruimen maakt vrolijk en gelukkig. En het scheelt je schoonmaken. Want spullen die je niet (meer) nodig hebt, hoef je ook niet meer op te bergen en af te stoffen. Doe deze 10 spullen dit jaar nog weg.

1. Verweesde sokken opruimen

Opruimen van je kledingkast? Kijk dan even goed in je sokken la. Heb je ook van een heleboel sokken nog maar 1 sok? Of sokken met gaten? Doe alle kapotte en verweesde sokken nu de deur uit.

2. Kleding die je nooit meer gaat passen

Lees ook: 5 dingen die je moet opruimen als je stress hebt

Nee, die spijkerbroek die al vijf jaar of langer in je kast hangt en die je nooit meer gaat passen moet echt naar de kledingbak.

3. Handleidingen

Bijna alle handleidingen zijn tegenwoordig online te vinden. Gooi ze dus allemaal in de papierbak. Staat lekker fris. Dat is makkelijk opruimen.

kledingkast opruimen

4. Oude tijdschriften

Sommige mensen hebben er grote moeite mee om tijdschriften weg te gooien, ze hebben er per slot van rekening best wat geld aan uitgegeven. Ondertussen ligt de stapel tijdschriften te verstoffen en kraait er geen haan meer naar. Zonde van de ruimte! Dus hup naar het het verzorgingstehuis, de soos of in de papierbak. Nee, niet de oude Santé’s natuurlijk!

5. Oude handdoeken

Kijk eens goed naar je handdoeken? Zitten er niet een paar heel oude en versleten bij? Breng ze naar het dierenasiel, daar kunnen ze ze goed gebruiken. En bestel dan gelijk een setje nieuwe hotel-handdoeken, zoals deze.

Klik hier
handdoeken

6. Kaarten

Opruimen van je post is best een leuke klus. Heb je dozen vol (kerst)kaarten dan wordt het eens tijd om op een regenachtige dag erdoorheen te spitten. Kaarten waar enkel: groetjes van Nathalie en Vincent op staat kunnen linea recta bij het oud papier. Leuk dat Vincent en Nathalie er die kerst aan dachten om een kaartje te sturen, maar het is niet zo dat je ineens overspoeld wordt met speciale herinneringen.

Lees ook: moeite om spullen weg te gooien? Zo lukt het wel

7. Speelgoed

Is je kind bepaald speelgoed ontgroeid of kijkt hij er niet naar om? Waarom zou je het dan langer in huis bewaren? Een paar herinneringen op zolder voor als je zelf ooit kleinkinderen hebt is prima, maar dozen vol speelgoed staan alleen maar in de weg. Zet het op Marktplaats of breng het naar de kringlooopwinkel.

8. Make-up

Alle oude lippenstiften, uitgedroogde mascara’s en foundation uit 1995 mogen je huis uit. Goede reden om gelijk wat nieuws aan te schaffen.

Klik hier

9. Keukenspullen die je niet gebruikt

Iedereen heeft wel een paar apparaten in de keuken staan die nauwelijks gebruikt zijn. Het waren impulsaankopen waarvan je destijds dacht dat het je leven makkelijker zou maken. Wees eerlijk: ga je die pastamachine, rijstkoker of broodmachine ooit gebruiken? Breng ze naar de kringloopwinkel of zet ze op Marktplaats.

Vrouw Keuken

10. Oude mobieltjes

Wat moet je met een oud mobieltje als het nieuwste systeem niet meer geüpdate kan worden? Ga je die die IPhone 3 ooit nog gebruiken? Beter is om ze te doneren aan bijvoorbeeld de CliniclownsKNGF Geleidehonden of StichtingAap.

Bron: Suusmaaktschoon, Beeld: Gettyimages

Lees ook: schoonmaaktips voor luie mensen

Populair bij de redactie

Ben je dol op poetsen, of heb je er juist een broertje dood aan? In beide gevallen is Schoon in 10 minuten echt iets voor jou! Met de tips & tricks kun je (bijna) iedere dag wel een klusje afvinken en ben je in 10 minuten klaar. Met grappige anekdotes over schoonmaakblunders, vieze studentenhuizen en voedselexplosies in de keuken. Voor meer informatie klik op onderstaande button.