Placeholder

Door deze make-uptip zie je er jonger uit

Zou het zo makkelijk kunnen zijn?

Voor een onderzoek werden foto’s van vrouwen bewerkt: één foto kreeg meer contrast, de andere foto minder contrast. In de foto met meer contrast werden vooral de ogen, lippen en wenkbrauwen opvallender gemaakt, zodat ze echt uit het gezicht sprongen.

In 80 procent van de gevallen werd de vrouw op de foto met meer contrast beoordeeld als jonger. Tijd dus om met make-up iets meer contrast aan te brengen in je gezicht?

Make-uptechnieken

  • Zet je lippen iets extra aan met een lippotlood in een kleur die dicht bij je natuurlijke lipkleur ligt. Vervaag de lijn, zodat die niet te hard is. Kleur de rest van je lippen in met dezelfde kleur.
  • Gebruik een middenbruine kleur oogschaduw op je oogleden en zet het in je crease aan met een iets donkerdere tint. Met een kwast kun je de kleuren blenden. Maak het af met eyeliner en mascara.
  • Je wenkbrauwen iets aanzetten, kan een groot verschil maken. Kies voor een wenkbrauwpotlood die niet teveel afwijkt van je eigen haarkleur. Zet kleine streepjes en borstel je wenkbrauwen daarna in vorm, eventueel met wenkbrauwgel.

Bron: Prevention | Beeld: Shutterstock