Placeholder

Kurkuma als beautyproduct

Gezichtsverzorging is te koop in alle prijsklassen. Of je vindt het in je keukenkastje.

In je kruidenrek om precies te zijn. Talloze Instagrammers en bloggers maken maskers van kurkuma (geelwortel). In India wordt de specerij al eeuwenlang gebruikt, zowel in de keuken als voor beauty-doeleinden.

Kurkuma voor je gezicht
Je kunt een masker maken van bijvoorbeeld een eetlepel kurkuma en een eetlepel yoghurt. Naar hartelust kun je andere ingrediënten mixen met kurkuma, om zo je eigen masker samen te stellen. Een dermatoloog liet aan Metro.co.uk weten dat kurkuma ontstekingsremmend werkt. Het kan daardoor bijvoorbeeld een huid met acne verzachten.

Geen keihard bewijs dat kurkuma uit de supermarkt werkt
De onderzoeken over kurkuma zijn gebaseerd op een bepaalde actieve verbinding in kurkuma. Volgens de dermatoloog is er geen garantie dat een potje uit de supermarkt hetzelfde kan betekenen voor je huid. Ga je aan de slag met een kurkumamasker? Let goed op, want het laat gele vlekken achter die lastig uit je kleding en handdoeken gewassen kunnen worden.

Kurkuma voor je tanden
Er gaan ook verhalen rond van mensen die hun tanden bleken met kurkuma. Daar heeft een tandarts al voor gewaarschuwd. Het kan je vullingen juist geel laten verkleuren en op de lange termijn zou het ook niet zo goed voor je tanden zijn.

Bron: DailyMail | Beeld: Shutterstock