Woman On Pink Background With Flying Pink Hair, Portrait

Dit zijn de nieuwe haartrends van 2021

We hebben een jaar lang voor gek gelopen met uitgroei, scheve pony’s en dode punten, maar nu kunnen we eindelijk weer naar de kapper. Wat zijn de trends van dit moment?

Zuurstokroze, of bubble gum pink zoals kappers het noemen. Dertienjarige fans van Billie Eilish staan te springen om hun haar groen of roze te verven, maar eerlijk is eerlijk, het staat niet slecht.

Het matje, de ‘mullet’ of een tapijt in je nek, daar moet je van houden. Als je de jaren tachtig hebt overgeslagen, dan zit je goed met wat langer haar in je nek. Heb je de vorige golf matjes meegemaakt, dan is het even slikken, maar het went snel.

De bob, dat is volgens kappers de hit voor zomer 2021.

Lage knotten kennen we uit de corona-crisis toen alle kapsalons gesloten waen en je tijdens het thuiswerken soms niet anders kon dan een lage knot in je haar maken. Maar met voor verzorgd haar en wat aandacht is deze lage knot een ‘eye catcher’ zoals de kappers zeggen.

Kort, en dan vooral aan de zijkanten. Voor kort haar is het wel een vereiste dat de kappers open blijven, want een kort kapsel heeft meer onderhoud nodig.

Lees ook: 6 tips voor een nieuw kapsel

4 sportkapsels

Kapseltip: glans en volume

3 in 1 fohnborstel
3 in 1 fohnborstel