Biab Nagels

BIAB nagels: dit is waarom ze nu zo populair zijn

BIAB is een nagelbehandeling die ineens super populair is. Maar wat zijn BIAB-nagels eigenlijk, wat is het verschil met gelnagels en waarom zijn ze nu zo populair?

BIAB-nagels, afgekort voor “Builder In A Bottle”, zijn een soort gestructureerde gelmanicure die bedoeld is om je natuurlijke nagels te versterken. Ze lijken op de gels die normaal gesproken voor manicures worden gebruikt, maar dan net weer even anders.

BIAB is een flexibele en verstevigende gel van het merk The Gel Bottle. Je kunt het opbouwen tot een mooie, egale nagel. Het bevat voedingsstoffen voor je natuurlijke nagels, waardoor ze na verloop van tijd sterker en gezonder worden. BIAB kan ook dienen als basecoat onder gellak of op zichzelf voor een stevige, natuurlijke nagel. Het is verkrijgbaar in verschillende nude tinten en is vegan, cruelty-free en 10-vrij (geen schadelijke chemicaliën). Klinkt misschien een beetje vaag, maar als je naar het filmpje hieronder kijkt, snap je het misschien beter.

Wat zijn BIAB nagels?

 1. Wat zijn BIAB nagels?
  • BIAB is een dikke gel die tussen gellak en acryl in zit. Het biedt stevigheid en duurzaamheid, maar is minder schadelijk voor je natuurlijke nagels dan acryl.
  • In tegenstelling tot gelnagels wordt er bij BIAB geen extra gellaag aangebracht. Het wordt direct op de natuurlijke nagel aangebracht.
 2. Waarom zijn BIAB nagels duurder?
  • De prijs van BIAB-nagels kan hoger zijn dan die van gelnagels vanwege de kwaliteit en duurzaamheid.
  • BIAB blijft langer zitten dan gellak (gemiddeld 3-4 weken), waardoor je minder vaak een nieuwe behandeling nodig hebt. Vandaar ook de hogere kosten.
 3. Verschil tussen BIAB en gelnagels:
  • Gellak: Lijkt op gewone nagellak, maar blijft veel langer zitten en heeft een glanzende afwerking. Bij gellak wordt geen gellaag aangebracht.
  • Gelnagels: Hierbij worden je eigen nagels gevijld en wordt er een gellaag aangebracht. Gelnagels zijn dikker en minder flexibel dan gellak.
  • BIAB: Dikker dan gellak, maar dunner dan acryl. Het biedt stevigheid zonder je nagels te beschadigen.
 4. Hoe verwijder je BIAB nagels?
  • BIAB is een soak-off gel, wat betekent dat je het kunt afweken.
  • Week je nagels 15-20 minuten in aceton of nagellakremover en schraap de BIAB voorzichtig met een bokkenpootje van je nagels af. Maar je kan het ook bij de nagelstylist laten doen natuurlijk. Net zo leuk en wel zo makkelijk.

Lees ook: bye bye schimmelnagels

biab nagels

Geen zin in gel of BIAB op je nagels? Je kunt je broze nagels ook zelf sterker maken. En dan gewoon een mooie nagellak kiezen en zelf lakken. Hier wat tips om kwetsbare nagels sterk te maken.

1. Doe voorzichtig als je nagels nat zijn geweest

Natte nagels zijn een stuk breekbaarder. Wees daarom voorzichtig met je nagels als ze nat zijn geweest. Vijl je nagels liever kort dan dat je ze knipt.

Lees ook: Waarom worden je nagels zacht en breekbaar in water?

2. Lak je nagels een tijdje niet

Geef je nagels een break van alle chemische stofjes in nagellak.

3. Vermijd producten met alcohol

Alcohol maakt je nagels breekbaarder. Probeer daarom producten met alcohol zoals schoonmaakmiddel, desinfecterende handgel en nagellakremover met aceton zoveel mogelijk te vermijden. Gebruik liever een voedende handzeep en draag tijdens het schoonmaken handschoenen.

4. Verzorg je handen en nagelriemen

Gebruik handcrème om je handen zacht te houden. Vergeet je nagelriemen niet in te smeren. Er bestaan speciale producten voor die droge velletjes tegengaan.

Gele Nagels

5. Gebruik je nagels niet als gereedschap

Het is verleidelijk om je nagels te gebruiken om dingen los te krabben of ergens tussen te steken, maar het is niet erg goed voor je nagels. Pak volgende keer dus gewoon een schaar of een schroevendraaier.

Onthoud dat nagels langzaam groeien

Als je nagels erg beschadigd zijn, kost het tijd om resultaat te zien. Een nagel is volledig vernieuwd in ongeveer een half jaar, afhankelijk van hoe snel je nagels groeien.

Breekbare nagels kunnen in je genen zitten

Heeft je moeder erg zwakke en breekbare nagels? Dan is er een grotere kans dat jij er ook last van hebt. Door lief voor je nagels te zijn, kun je er wel voor zorgen dat ze minder snel breken, maar waarschijnlijk blijven ze altijd zwak.

Lees ook: zo kom je van je kalknagels af en het werkt echt

Nagels biab

Tip van de redactie

Salonkwaliteit gellak, maar dan voor thuis! De Sera heeft een prachtige gel nagellak set samengesteld, bestaande uit zes ‘Roze’ kleuren. Hiermee heb je een uitgebreide gellak set waarmee je je nagels wekenlang laat shinen! Voor meer informatie klik op onderstaande button.

TEKST MANON DAELMANS

BEELD GETTYIMAGES