Placeholder

Barbecuetips

Yes, we kunnen weer barbecuen! Al moet je wel snel zijn, want voor je het weet is het zonnetje weer verdwenen. Lees dus snel onderstaande tips door en kruip daarna achter de barbecue! Of de man des huizes natuurlijk…

  • Zorg ervoor dat je barbecue op een veilige plek staat. Dus niet in de buurt van hangende planten of struiken en juist wel op een stevige, vlakke ondergrond. Hou bovendien rekening met de windrichting, zodat je gasten zo min mogelijk last hebben van overwaaiende vonken of rook.
  • Leg pas vlees op de barbecue als de vlammen helemaal verdwenen zijn en de kolen gloeien. Het is verstandig om je vlees in te smeren met olie. Zo voorkom je dat het blijft plakken aan het rooster. En ook niet onbelangrijk: je vlees wordt gelijkmatig gaar.
  • Probeer vlees zo min mogelijk te verplaatsen als het op de barbecue ligt. Eenmaal omdraaien is voldoende, zonder het te pletten en erin te prikken. Ook het optillen van het deksel kun je beter laten. Het zorgt er alleen maar voor dat het langer duurt voor het vlees op je bord ligt. Bovendien behoudt het vlees meer smaak en voorkom je dat er vlammen omhoog komen als je het deksel gesloten houdt.