Partner

3 signalen dat je bij de verkeerde partner bent

Als je wat langer bij je partner bent, zie je dingen die je eerst niet zag. Deze signalen laten zien dat je partner misschien niet de ware voor je is. Relatietherapeut Blanca van den Brandt legt het uit.

1. Het is een gedoe om zijn aandacht te krijgen

Je merkt dat hij (of zij of hen – vul maar in) niet opneemt of terug-appt als je contact zoekt. Steeds vaker krijg je het gevoel dat je niet in zijn top drie voorkomt. Sterker nog, je staat ergens onderaan. Jullie delen steeds minder gedachten en emoties met elkaar. Daardoor ontstaat er een bepaalde leegte binnen de relatie. Tja, dan ligt de verleiding van een leuke collega al gauw op de loer.

2. Nare trekjes worden steeds irritanter

Zolang de verliefdheid nog uit al je poriën komt, zie je geen enkel irritant trekje van je lover. Maar naarmate de biologische hormonencocktail afneemt, blijkt hij toch iets minder perfect. Kleine irritaties (overmatig neuspeuteren, smakken of hoe hij lacht) worden steeds groter. Tenminste, als hij niet de juiste partner voor je is. In het begin kun je zijn onhebbelijkheden nog wel onder het tapijt schuiven. Maar hoe langer de relatie duurt, hoe moeilijker dit te blokken is. Van irritaties komt wrijving en uiteindelijk ruzie. Voor je het weet, zitten jullie in een negatieve spiraal en kost de relatie je alleen maar energie.

Lees ook: gaslighting dit is het en zo herken je het

3. Hij kleineert je

Een grapje moet kunnen, maar het mag niet te ver gaan. In plaats dat hij je het gevoel geeft dat jij zijn hoofdprijs bent, maakt hij aan de lopende band flauwe, sarcastische grappen over jou. Of hij deelt op een gezellig verjaardagsfeestje jouw intiemste geheimen. Dat is geen lekker teken voor je relatie. Acht jezelf iets meer waard en zet hem op straat.

Met medewerking van relatietherapeut Blanca van den Brandt | Beeld: GettyImages

Tip van de redactie

Lena 2-in-1-vibrator

Lena 2 in 1 vibrator
KLIK HIER

Gerelateerde artikelen