sporten om af te vallen

Sporten om af te vallen? Zo doe je dat

Sport jij vooral om af te vallen, maar lukt het niet helemaal? Misschien is het tijd om je sportroutine onder de loep te nemen.

Met deze sporttips voor een slanke lijn, gaat het je beslist lukken!

Andere oefeningen

Doe steeds andere oefeningen, volg verschillende lessen en breng je lichaam in shock. Merk je dat je tijdens het sporten niet zweet? Dan is het tijd om het tempo op te voeren.

Hardlopen

Wil je afvallen door hardlopen? Doe het dan ’s ochtends, maar zorg er wel voor dat je daarvoor goed eet. Door te hardlopen in de ochtend, breng je he stofwisseling op gang en verbrand je sneller vet.

Krachttraining

Om kilo’s kwijt te raken, is krachttraining effectiever dan cardio. Wees niet bang voor een bodybuilderseffect. Vrouwen maken minder testosteron aan dan mannen en ontwikkelen dus minder snel spieren.

Intervaltraining

Train minstens twee keer per week, en doe intervaltraining. Dit betekent dat je niet steeds hetzelfde tempo aanhoudt, maar dat je tussendoor versnelt waardoor je hartslag flink stijgt.

Volg ons ook op Pinterest

Oefening: touwtjespringen

Touwtjespringen is een supereffectieve manier om kracht en intensiviteit te combineren.

  • Neem een touw dat zo lang is als de afstand tussen je oksel en de grond.
  • Spring eerst zonder touw, om het ritme te pakken te krijgen, probeer een tempo aan te houden van twee sprongen per seconden. Land steeds op de bal van je voet.
  • Gaat het makkelijk? Maak het jezelf dan moeilijk! Zorg voor een hoge hartslag, door op één been te springen of je tempo te verhogen.
  • Houdt het vijf tot tien minuten vol.

Bron: Santé archief, tekst: Esma Linneman

Tip van de redactie

Bestel de FITBIT LUXE hier

Gerelateerde artikelen