5 tips om deze zomer te blijven sporten

5 tips om deze zomer te blijven sporten

Weet jij al hoe je fit blijft deze zomer? Met deze 5 tips heb jij ook na de zomer een top-conditie. En sorry vast voor tip 2…

1. Ga over op een zomerrooster
Volg je groepslessen? Dan is de kans groot dat je binnen nu en een maand te maken krijgt met een zomerrooster. Een goed moment om je eigen sportrooster aan te passen. Verras je spieren eens met andere lessen.

2. Geniet van het mooie weer!
Dwing jezelf niet om met mooi weer naar de sportschool te gaan, maar ga buiten trainen: hardlopen, bootcampen, hoepelen of skeeleren zijn laagdrempelige sporten die je buiten kunt doen. Bescherm je goed tegen de zon.

Design en lifestyleDesign en lifestyle

3. Probeer iets nieuws
Heeft jouw sport een zomerstop, dan is dit het moment om iets nieuws te proberen. Sommige sportscholen hebben speciale aanbiedingen voor de zomermaanden. Op die manier kun je extra voordelig sporten. Probeer ook eens wat proeflessen.

4. Begin je dag met sporten
Als je sporten in de hitte het liefst zoveel mogelijk vermijd, kun je na het opstaan beginnen met sporten. Trek zodra je uit bed stapt de gordijnen open voor een dosis natuurlijk daglicht, dat helpt je wakker te worden.

5. Doe iets dat je leuk vindt
Misschien sport je vooral om je lichaam gezond en fit te houden, maar om het vol te houden, is het belangrijk dat je iets leuks kiest. Wandelen bijvoorbeeld, zwemmen, paardrijden of yoga.

Beeld: Getty Images

Onze tip

springtouw
Klik hier
sporten in de zomer

Bewaar op Pinterest

Wil je deze informatie bewaren voor later? Klik op de afbeelding en pin hem op Pinterest! Volg Santé ook op Pinterest

Lees ook

20 minuten workout waar je alleen een trap voor nodig hebt

Een uur in bad staat gelijk aan een half uur wandelen

Hoe lang moet een springtouw zijn?