Placeholder

3 fitnessfouten

Ben je al maanden aan het trainen, maar zie je nog steeds geen resultaat? Bekijk deze top 3, want misschien ben je niet zo efficiënt bezig als je denkt.

Fitnessfout 1: Trainen zonder plan
Dat je naar de sportschool gaat, is een goede zaak. Maar als je bepaald doel voor ogen hebt, is het raadzaam om met een trainer een plan op te zetten om zo efficiënt, veilig en gezond mogelijk je doelen te behalen. Training, voeding en rust moeten met elkaar in balans zijn. Een goede personal trainer kan je daarbij helpen.

2. Je doet honderden sit-ups
Sit-ups zijn niet het geheim voor een platte buik. Als je een superstrak setje buikspieren wilt, moet je ten eerste álle buikspieren trainen: de rectus abdominus (de spieren die je ziet bij een sixpack), de transversus abdominus (de dwarse buikspier) en de obliques (de buikspieren aan de zijkant). Ten tweede moet je regelmatige cardio én een gezond eetpatroon volgen, zodat je getrainde buikspieren zichtbaar worden.

3. Je eet de calorieën die je verbrandt er weer bij
Calorieën tellen is een handige indicatie om inzicht te krijgen in hoeveel energie je verbruikt en binnenkrijgt. Maar je kunt een slecht eetpatroon nooit compenseren met trainen. Een aanzienlijk deel van je trainingsresultaat wordt bepaald door voeding, slaappatroon en stresslevel.

Maak jij je wel eens schuldig aan één van deze fitnessfouten?

Bron: Archief | Beeld: Shutterstock