Slapen (1)

Binnen één minuut in slaap vallen?

Niet in slaap kunnen vallen is enorm frustrerend. Heb je genoeg van schaapjes tellen en wil je ook wel binnen één minuut in slaap vallen? Deze simpele tip zou je weleens kunnen helpen.

Handige hack

Misschien heb je stress, voel je je wat onrustig of heb je nét te lang op Instagram gescrold. Er zijn allerlei redenen waarom je niet snel in slaap valt. Gelukkig is er een oplossing. En die komt van TikTok-gebruiker Jess Andrade, die werkt als dokter. Het filmpje vliegt het internet over en heeft inmiddels al zo’n 3,2 miljoen likes.

Zo werkt het

Het enige wat je hoeft te doen is warme sokken aan te doen. Dat maakt je voeten warm en dat helpt om je bloedvaten te ‘openen’. Op die manier neemt je lichaamstemperatuur af en denkt je brein dat het tijd is om te gaan slapen. Grote kans dat je daarna binnen een minuut in slaap valt. Hetzelfde effect krijg je door kort koud te douchen of een halve minuut buiten te gaan staan. Door de temperatuurwisseling hou je je brein dus voor de gek. En daarna slaap je echt sneller in, schijnt het.

Foto: Getty Images

Tip van de redactie

Smoovv elektrische tandenborstel en mondhygiëne set
Smoovv Tandenborstel Ad
Smoovv Tandenborstel 1ad
Bestel hier