komkommer goed voor je

5x dit is waarom komkommer zo gezond is

Het is vandaag dag van de komkommer! De komkommer is een klassieker waar je vast al menig boterham en salade mee hebt opgefleurd. Maar kende je deze verrassende voordelen al?

Heerlijk fris op de warmere dagen, maar eigenlijk in ieder seizoen een welkome tafelgast: komkommer. Je weet natuurlijk dat-ie barst van het water en dat is sowieso een plus. Maar de groene knapperd kan nog zoveel meer.

Rijk aan vitaminen

Zo is komkommer rijk aan vitamine B: prima als je even een snelle opfrisser nodig hebt. Veel gezonder dan een glas cola of de standaard koffiemomentjes om jezelf die boost te geven bovendien.

Lees ook:Halve avocado over? Maak een avocadomasker

Wonderschil van komkommer

De schil kun je het best gewoon eten: die bevat veel vitamine C. Toch niet zo’n fan van de schil? Gebruik je schijfjes dan voor je ogen. Iedere ochtend een minuut of 10 een schijfje op beide ogen vermindert je wallen en geeft je een verkwikkend gevoel. Houd je ogen gesloten en gebruik koele, maar geen ijskoude schijfjes direct op je huid.

Weg kater hoofdpijn!

Na een avondje lekker doorhalen is het slim om voordat je crasht in bed, een hap van een komkommer te nemen. Tijdens je welverdiende slaap worden op die manier bepaalde voedingsstoffen weer aangevuld, waardoor die hoofdpijn de volgende dag minder heftig je leven in knalt.

Bloeddruk

Doordat komkommer veel vezels, kalium en magnesium bevat, helpt het je bloeddruk gezond te houden. Bonusfeitje is dat zowel een (te) lage als een (te) hoge bloeddruk baat kan hebben bij het eten van komkommer. Gezond voor iedereen dus! Wist je dat je makkelijk zelf je bloeddruk kunt meten?

Gezond voor de mond

Dit is minder bekend, maar absoluut tof: komkommer helpt ook je mond gezond te houden. Ben je onzeker over je adem? Leg een schijfje komkommer in je mond en druk het gedurende een minuutje zachtjes tegen je tandvlees en je gehemelte aan, met je tong. De groente ruimt de bacteriën die je een slechte adem kunnen geven voor je op, gratis en voor niets.

Gerelateerde artikelen