Hoofdpijn

Deze 4 drukpunten kunnen hoofdpijn snel verlichten

Word jij regelmatig geteisterd door die vervelende hoofdpijn? Er is niets zo vervelend als zeurende hoofdpijn die maar niet weg lijkt te trekken… Gelukkig kan je daar zelf ook iets aan doen! Door lichtjes druk uit te oefenen op deze drukpunten in je lichaam kan jij jouw hoofdpijn wat verlichten.

Lees ook: ’10 manieren om zonder pijnstillers van hoofdpijn af te komen

1. Tussen je duim en wijsvinger

Dit is een van de meest bekende drukpunten voor hoofdpijn verlichten. Je vindt dit punt door je duim en wijsvinger op elkaar te leggen alsof je een OK-gebaar maakt. Wanneer je dit doet, zie je waarschijnlijk een spier omhoogkomen onder je vingers. Zet de duim van je andere hand op deze plek, zet er druk op en begin de spier te stimuleren. Let op: als je zwanger bent, kan je dit drukpunt beter niet gebruiken. Hij staat er namelijk om bekend dat hij de bevalling kan opwekken!

Lees ook: 10 signalen dat je te veel suiker eet

2. Bovenin je nek

Het volgende drukpunt vind je bovenin je nek. Om dit punt te vinden kan je het beste de vingers van allebei je handen in elkaar leggen (hou je duimen vrij) en je handpalmen op je achterhoofd leggen met je duimen naar beneden. Voel met je duimen waar de soepele, gegolfde plekken zitten waar je nekspieren zich aan je schedel hechten. Als je die hebt gevonden, kan je je duimen gebruiken om die plekken te stimuleren.

Lees ook: korte workout voor je hele lichaam

3. Tussen je ringvinger en pink

Je handen zijn een goede basis om je hoofdpijn weg te masseren, want er bevindt zich nog een drukpunt wat je kan gebruiken. Deze vind je tussen je ringvinger en je pink. Tast aan de bovenkant van je hand af naar de groef tussen je ringvinger en pink, die ligt iets lager dan de ruimte tussen je andere knokkels. Gebruik de duim van je andere hand om druk te zetten op het drukpunt en hem te stimuleren.

4. Bovenop je schouders hoofdpijn verlichten

Het laatste drukpunten – of eigenlijk drukpunten – vind je aan de bovenkant van je schouders, in het midden van je trapeziusspier. Je kan ze vinden door je duim en je middelvinger van je tegenovergestelde hand te gebruiken om je schouderspier omhoog te knijpen. Het deel wat omhoogkomt is het punt waar je begint met druk uitoefenen wanneer je stopt met knijpen. Stimuleer diep op dat punt gedurende een paar seconden en werk vervolgens op en neer op deze spier. Dit kan ook heel fijn zijn voor het ontspannen van je nek en schouders! Ook kan je natuurlijk je armen kruizen voor je borst en allebei de kanten tegelijk doen – hoe handig?!

Opmerkelijke oorzaken van hoofdpijn

TEKST ARCHIEF

BEELD GETTYIMAGES

Gerelateerde artikelen