hoofdpijn geen pijnstillers

10 manieren om zonder pijnstillers van hoofdpijn af te komen

Voel je halverwege de middag hoofdpijn opkomen? Denk aan één van deze dingen voor je naar pijnstillers grijpt.

1. Pas je bedtijd aan

Te weinig of te veel slapen, kan hoofdpijn triggeren. Op vaste tijden slapen, kan ervoor zorgen dat je minder last hebt van hoofdpijn. En ja, als je gevoelig bent voor een ritme, kan dus betekenen dat je beter niet uit kunt slapen in het weekend.

2. Zorg dat je genoeg drinkt

Eén van de signalen van uitdroging is hoofdpijn. Zorg dat je twee liter water per dag drinkt en begin je dag met een groot glas water. Dit zijn 3 signalen dat je te weinig drinkt.

3. Eet op regelmatige tijden

Sla geen maaltijden over en zorg dat je lichaam gedurende de dag genoeg voedingsstoffen binnenkrijgt.

4. Beweeg voldoende

Tijdens het sporten maakt je lichaam endorfine aan en dat is een goede hoofdpijnbestrijder. Mik op 150 minuten stevige beweging per week. Maar ook een wandeling in de lunchpauze (en de bijbehorende frisse lucht) kjan ervoor zorgen dat je de middag zonder hoofdpijn doorkomt.

5. Beperk stress

Stress zorgt bij de meeste mensen voor lichamelijke klachten, waaronder hoofdpijn. Zorg dat je geen spanning opbouwt in je nek en schouders, want die spierspanningen kunnen hoofdpijn veroorzaken. Makkelijker gezegd dan gedaan. Lees hier onze tips tegen stress.

6. Trakteer jezelf op een massage

Bij spanningshoofdpijn kan een massage verlichting geven. Of geef jezelf een kleine massage om de spanning bij je slapen te verminderen.

7. Drink koffie

Begin je je dag normaal gesproken met koffie en heb je dat vandaag niet gedaan? Het zou zomaar kunnen dat dat de oorzaak is van je hoofdpijn. Alsnog een kop koffie drinken, kan ik dat geval je hoofdpijn verminderen.

8. Ga weg van schermen

Gebruik bijvoorbeeld de 20-20-20-regel.

9. Zoek een rustige en donkere ruimte op

Licht en geluid hebben vaak geen goede invloed op je hoofdpijn. Zonder jezelf even af om sneller te herstellen.

10. Weet wanneer je wel een pijnstiller moet nemen

Een lichte hoofdpijn is misschien te verhelpen door rust, een massage of genoeg drinken, maar een heftige migraine is dat niet. Heb je regelmatig hoofdpijn? Raadpleeg je huisarts in plaats van in je eentje naar oplossingen te zoeken. Een hoofdpijndagboek bijhouden van wanneer je hoofdpijn hebt, kan helpen om inzicht te krijgen in jouw hoofdpijntiggers.

Bron: Goodhousekeeping | Beeld: Shutterstock

Gerelateerde artikelen