Gezondheid Kerst Oud En Nieuw

5 manieren om tussen kerst en nieuwjaar aan positieve gezondheid te werken

Waarom zou je per se tot het nieuwe jaar wachten om aan je gezondheid te werken. Begin er nu al mee!

Het nieuwe jaar in met goede voornemens, dat doet iedereen al. Dus waarom niet aan een positieve gezondheid werken door nu alvast te beginnen met gezond leven. Meer sporten, minder alcohol drinken, stoppen met roken en goed slapen. Begin direct na kerst.

1. Ga sporten voor positieve gezondheid

Misschien is gezond leven erbij ingeschoten door de decemberdrukte. Het is heel aanlokkelijk om het  uit te stellen en in 2024 de draad weer op te pakken. Maar alle beetjes helpen, ook die ene keer tussen Kerst en oud en nieuw. Ga nu vast sporten.

Geentijdomtesporten wat voor soorten sporten zijn er allemaal?

Lees ook: 10 tekenen dat je dit jaar meer bereikt hebt dan je dacht

2. Laat de weegschaal voor wat het is

‘Je wordt niet dik tussen Kerst en oud en nieuw, maar tussen oud en nieuw en Kerst.’ Laat de weegschaal voor wat het is en neem je voor om deze dagen gezond te eten, goed te slapen en veel te bewegen zonder naar de weegschaal te kijken. Bewaar dat tot 2024. En maak het nieuwe jaar een jaar van positieve gezondheid.

Weegschaal

Lees ook: dit gebeurt er als je elke dag een uur wandelt

3. Doe iets voor een ander

Help je buurvrouw met een klus waar ze tegenaan hikt, doe een donatie aan een goed doel, spring bij bij de voedselbank, geef je kerstpakket aan iemand die er blij van wordt, biedt een vriendin aan om op haar kinderen te passen of deel een compliment uit. Een klein gebaar geeft niet alleen een ander een goed gevoel, ook jij zult je er beter door voelen.

4. Blik terug op 2023

Waar ben jij trots op? Welk woord vat 2023 voor jou samen? Probeer de nadruk op de positieve punten van dit niet zo fijne jaar te leggen. Bedenk ook wat in 2024 beter kan. Het is misschien cliché, maar waarom zou je geen gebruik maken van de symbolische ‘nieuwe start’?

2024 Jaar Van De Draak Sante
2024 Jaar Van De Draak

Lees ook: de 5 beste sporten voor je lichaam

5. Zorg goed voor jezelf

Een regel die het hele jaar zou moeten gelden is gezond leven. Genoeg bewegen, gezonde maaltijden eten en voldoende nachtrust zijn een onmisbare basis. Maak er geen goede voornemens van, maar handel er direct naar. en let er ook op dat je weinig stress hebt. Kerst is achter de rug, dus die stress ben je kwijt. Zo ga jij gezond het nieuwe jaar in.

Lees ook: 10 redenen waarom je geen gewicht verliest

Tip van de redactie

Maak elke dag de beste keuzes met Fitbit Charge 5 + Premium, de meest geavanceerde tracker voor fitness en gezondheid die aangeeft of je klaar bent om te sporten of beter rustig aan kunt doen. Voor meer informatie klik op onderstaande button.

Fitbit Charge 5

Fitbit Charge 5

Activity Tracker Staalblauw

TEKST MANON DAELMANS

BEELD GETTYIMAGES

26 DECEMBER 2023