water

3 tekenen dat je te weinig drinkt

Niet alleen dorst is een teken dat je te weinig water drinkt, ook deze andere symptomen geven aan dat je lichaam meer water nodig hebt.

We weten natuurlijk allemaal dat we eigenlijk 2,5 tot 3 liter water per dag moeten drinken, maar het is soms best lastig om in te schatten of dat nu ook echt lukt. Hoe je erachter komt dat je nog te weinig drinkt? Lees maar mee!

Lees ook: 7 tips om meer water te drinken

1. Je urine is donkergeel

Is het je opgevallen dat je ochtendurine donkerder van kleur is? Dat komt doordat je een tijd niet gedronken hebt. Je urine is geconcentreerder, dat heeft te maken met afvalstoffen. Wanneer je genoeg gedronken hebt, is je plas lichtgeel. Tijd dus om je glas nog een paar keer bij te vullen.

2. Je hebt last van verstopping

Om je stoelgang op gang te houden, is het belangrijk om genoeg water te drinken. Het houdt de inhoud van je darmen soepel, waardoor je makkelijker naar het toilet kunt. Wanneer je dus last van je darmen krijgt en lastig naar het toilet kunt, is het verstandig om meer water te drinken.

3. Je hebt hoofdpijn

Je hersenen bestaan voor een groot deel uit water. Wanneer je te weinig water in je lichaam hebt, zetten de bloedvaten in je hersenen uit om het vocht dat er nog wel is te benutten. Door deze druk van de bloedvaten ontstaat hoofdpijn. Dat wil je natuurlijk niet! Zorg er daarom voor dat je altijd een fles water bij je hebt en blijf regelmatig drinken om hoofdpijn te voorkomen.

Lees ook: dit is nu de beste manier om af te vallen

Wat Is Het Beste Dieet Om Af Te Vallen

Andere lichamelijke signalen

Wanneer je te weinig drinkt, zou je – naast de bovenstaande symptomen – onder andere last kunnen krijgen van duizeligheid, een droge mond, een snellere hartslag of vermoeidheid. Oftewel: let’s keep hydrating!

Lees ook: Deze Franse citroentaart is een hit op internet

Tip van de redactie

Monzana elektrische deken

Elektrische Deken Monzana 500x350 1
Shop

Lees ook: Een droge huid in de winter? Dit zijn de oorzaken

Tekst Sante, beeld Gettyimages

Gerelateerde artikelen