Droge Huid In De Winter Wat is de oorzaak van een droge huid? Wat zijn de kenmerken van een droge huid?

Een droge huid in de winter? Dit zijn de oorzaken

Winter: het seizoen van warme chocolademelk, gezellige avonden bij de haard, en helaas ook van de droge huid. Waarom precies? Laten we eens duiken in de wereld van huidhydratatie, of beter gezegd, het gebrek daaraan.

Wat is de oorzaak van een droge huid?

Allereerst is de oorzaak van een droge huid in de winter de droge lucht. Zodra de verwarming aangaat en de buitentemperatuur daalt, zegt de luchtvochtigheid “tot ziens!”. Je huid mist water, en net als een plant zonder water, voelt het alsof je huid begint te verschrompelen.

Wat zijn de kenmerken van een droge huid?

Je huid voelt aan alsof je een te kleine trui draagt: strak, oncomfortabel, en soms jeukt het zelfs. Je ziet schilfers, soms rode plekken, en misschien merk je dat je huid sneller geïrriteerd raakt. Dit zijn allemaal signalen dat je huid dus te droog is.

droge huid in de winter Welke vitamine is goed voor droge huid?
Is vaseline goed voor een droge huid?

Welke vitamine is goed voor droge huid?

Daar komt vitamine E om de hoek kijken, de superheld zonder cape. Deze vitamine is als een hydraterende drank voor je huid. Eet bijvoorbeeld meer noten, zaden, en alles waar vitamine E in zit. En slik goede supplementen, op deze manier krijgt je huid een goede vitamine E boost. 

Let op: heb je een zeer droge winterhuid, zorg er dan voor dat je geen crème gebruikt met een te hoge dosering vitamine C. Meer dan 5% aan vitamine C in crèmes verergert alleen maar de klachten.

Lees ook: Zo houd je je handen zacht

Is vaseline goed voor een droge huid?

Vaseline kan een redder in nood zijn. Een dun laagje op de extreem droge plekken vormt een beschermend schild tegen de kou. Ook helpt het goed als je bijvoorbeeld schoffeltjes tussen je wenkbrauwen of andere plekken hebt; gewoon wat vaseline erop smeren en de schilfers verdwijnen vanzelf.

Wat kan je doen tegen een droge huid? Wat is het beste om je huid te hydrateren?

Wat kan je doen tegen een droge huid?

Eenvoudig: korter douchen met minder heet water, milde, hydraterende zeep gebruiken (bijvoorbeeld deze), en jezelf insmeren met een vochtinbrengende crème. En drink water, veel water. Je huid hydrateren begint van binnen uit.

Wat is het beste om je huid te hydrateren?

Zoek naar producten met ingrediënten zoals hyaluronzuur, glycerine, of ceramiden. Begin en eindig je dag met een hydraterende routine, en je huid zal je eeuwig dankbaar zijn.

Kortom, terwijl je geniet van de winterse gezelligheid, vergeet niet je drogere huid wat extra liefde te geven. Met deze tips kom je de winter door met een huid zo zacht als een sneeuwvlok.

Tip van Santé

Skin Food, de 100% natuurlijke crème, verzorgt en kalmeert je huid diepgaand met biologische plantextracten zoals driekleurig viooltje, kamille en Calendula. Deze favoriet herstelt en verzacht, vermindert droogte en jeuk, en maakt je huid zacht en glad. Voor meer informatie klik op onderstaande button.

Lees ook: 4 fouten die je onbewust maakt waardoor je huid snel veroudert

Foto: Getty Images
Tekst: Suzanne de Bakker