4 Fouten Die Je Onbewust Maakt Waardoor Je Huid Snel Veroudert santenl

4 fouten die je onbewust maakt waardoor je huid snel veroudert

Je eet gezond, gaat op tijd naar bed, gebruikt huidverzorgende producten… En toch zijn er 4 veelgemaakte fouten die je onbewust maakt waardoor je huid snel veroudert.

Je hebt het soms niet eens in de gaten en misschien ben je het je niet eens bewust dat je dingen doet die je huid snel kunnen verouderen. Oeps! Dat wil je natuurlijk niet. Dus waar moet je op letten?

1. Gebruik niet te veel verzorgingsproducten

Je ziet soms de bomen door het bos niet meer als het gaat om het aanbod aan verzorgingsproducten. Dit voor je ogen, dit voor lippen, en dat voor je gezicht… Maar een teveel aan verzorgingsproducten is ook weer niet goed voor je gezicht. Gebruik je bijvoorbeeld een product met retinol (tegen rimpels) en een product met bezoylperoxide (tegen acne) dan kan je je huid beschadigen. Je huid wordt dan droog en kan zelfs ontstoken raken. Dus als je verzorgingsproducten koopt, laat je dan goed informeren.

Lees ook: De perfecte skincare routine stappen voor de ochtend en avond

2. Hydrateren!

Niet alleen van buiten is het goed om hydraterende producten te producten op je huid, maart het is ook goed om je huid van binnenuit te hydrateren. Als je niet genoeg drinkt, kan je huid uitdrogen en is de kans op rimpels een stuk groter. Bovendien verliest je huid naarmate je ouder wordt zijn elasticiteit en wordt hydratatie steeds belangrijker!

Lees ook: lekker slapen met deze 4 warme avonddranken

3. Slaap niet op je gezicht

Wist je dat je slaaphouding van grote invloed is op je huid? Ben je een zij- of een buikslaper dan hebben we slecht nieuws. In die posities slaap je op je gezicht en vergroot je de kans op wallen en gezwollen ogen. Dus train jezelf om op je rug te slapen. Hierdoor verminder je de zwaartekracht op je gezicht.

Lees ook: dit moet je nooit doen met je winterjas

4. Make-up eraf!

Soms ben je te moe om je make-up eraf te halen en je tanden te poetsen voor het slapen gaan. Ook al ben je al bijna in dromenland, het is toch beter om je gezicht voor het slapen te reinigen. Als je dit niet doet, dan is de kans groot dat je poriën verstopt raken en dat je puistjes krijgt. Vooral als je een vette huid hebt, gaat je huid er nog vetter eruitzien als je je gezicht niet reinigt.

Tip van de redactie

Deze Carmen gezichtssauna zorgt ervoor dat je een schone, gereinigde huid krijgt! Wanneer je je gezicht stoomt gaan je poriën open, waardoor het vuil de poriën zal verlaten. Doordat het vuil uit je poriën is, zullen mee-eters en puistjes minder snel voorkomen en zelfs verdwijnen. Voor meer info klik op onderstaande button.

Lees ook: Lekker slapen met deze 4 warme avonddranken

Tekst Santé, beeld GettyImages