Placeholder

Spring rolls met met aardbeien, basilicum en chocoladesaus

Met spring rolls kun je variëren. In het boek Spring Rolls staat dit recept voor een zoete variant. Het proberen waard!

Ingrediënten
Voor 10 rollen
Voorbereiding: 15 min. – Kooktijd: 5 min.

  • 250 g aardbeien
  • ¼ cantaloupemeloen
  • 1 el basilicum, fijngeknipt
  • sap van 1 limoen
  • 4 kiwi’s
  • 10 rijstvellen

Voor de chocoladesaus

  • 100 g pure chocolade
  • 100 ml slagroom

Bereiding

  1. Snijd de aardbeien en de meloen in kleine blokjes. Meng ze in een kom met de basilicum en het limoensap.
  2. Schil de kiwi’s en snijd ze in dunne plakjes.
  3. Hak voor de saus de chocolade klein en doe de stukjes in een kom. Breng de slagroom aan de kook en schenk hem over de chocolade. Roer tot er een gladde saus ontstaat.
  4. Beleg de vochtige rijstvellen elk met het vruchtenmengsel en leg er 3 plakjes kiwi op.
  5. Maak de rollen af door de bovenkant over de vulling heen te vouwen. Vouw de zijkanten naar binnen, zodat je een soort envelopje krijg en rol het vel daarna op. Serveer de chocoladelsaus erbij.

Eet smakelijk!

Dit is een recept uit het boek Spring Rolls van Pauline Dubois, €9,99 via Bol.com.

Tekst: Pauline Dubois | Fotografie: Fabrice Veigas