Placeholder

Geniet van een zorgeloze week op de Malediven

Wie droomt er nu niet van om op vakantie te gaan naar de Malediven? Die heldere ondiepe wateren, prachtig uitzicht en de rustgevende sferen. Wie kent de Malediven niet als één van de dromerigste bestemmingen? Wil je je vakantie nog perfecter maken? Dan hebben we een aantal tips voor je om van jouw vakantie naar de Malediven, een weekje zorgeloos genieten te maken.

Boek bij een goede en fijne partij

Er zijn genoeg websites die je de meest goedkope vliegtickets bieden, extra’s voor minder geld of zelfs een korting weggeven. Let goed op, want deze aanbiedingen zijn niet altijd zorgeloos. Daarnaast ben je vaak meer geld kwijt door onverwachte kosten. Om deze reden raden we aan om te boeken bij een goede website of maatschappij. Wij adviseren om je vakantie naar de Malediven met FTI te boeken. Hierbij komen geen onverwachte nare kosten kijken, heb je een enorm grote keuze en is alles voor je geregeld. Daarnaast staan flexibiliteit en zekerheid voorop. Niks om je zorgen over te maken dus.

Bereid je voor op de reis

Je kunt enkele zorgen ontnemen door je goed voor te bereiden op de vakantie, wat begint bij het boeken. Het weer is eigenlijk altijd warm op de Malediven. De gemiddelde temperatuur ligt rond de 30 graden voor het gehele jaar. Toch kent de Malediven een droog en een nat seizoen. Om deze reden raden we aan om naar de Malediven te gaan tussen december en april. De meeste neerslag valt gemiddeld in september. Houd hier dus rekening mee wanneer je jouw vakantie boekt, zodat de weersomstandigheid een zorg minder zal zijn. 

Een lange vlucht

De reis naar de Malediven duurt 12 uur. Vanuit Nederland zijn de vluchten altijd met minimaal één overstap. Houd hier dus rekening mee wanneer je je voorbereidt op de reis. Aangezien het een langere reis is, kan het fijn zijn om je vlucht te upgraden. Daarnaast kan je kijken wat je op het vliegveld van je overstap kunt ondernemen. Een goede voorbereiding, vooral met een overstap, kan zorgen ontnemen. 

Inpakken op de juiste manier

Het doel van inpakken is natuurlijk om onder je geboekte bagagegewicht te blijven. Daarvoor is het slim om het weer te controleren vlak voor je gaat. Daarnaast is het altijd slim om noodzakelijke spullen in je handbagage te plaatsen. Hoewel het niet vaak gebeurt, wil je voorbereid zijn als je ruimbagage iets later aankomt. Tenslotte raden we altijd aan om kleding mee te nemen voor koudere weersomstandigheden. Denk aan een lange broek en een trui, voor als de reis kouder is dan verwacht. 

Prachtige activiteiten

We raden aan om je activiteiten al van tevoren eens te bekijken, zodat je zeker weet dat je het beste uit je vakantie haalt. Je kunt verschillende aanbieders vergelijken in prijs, locatie en mogelijkheden. Een paar activiteiten waar je naar kunt kijken:

  • Snorkelen of duiken in het prachtige heldere water
  • Eiland hoppen, bekijk eens welke eilanden er zijn
  • Yoga en meditatie in de rustgevende tropische natuur 
  • Leer surfen of laat je ervaren skills zien
  • Geniet van een massage of een gezichtsbehandeling voor pure ontspanning
  • Maak een boottocht of beoefen een andere watersport

Dit is een gesponsord artikel